Revanschsuget Telge gästar Visby

Revanschsuget Telge gästar Visby

Under lördagseftermiddagen gästar Telge Basket ICA Maxi Arena för första gången säsongen 2017/18. Senast lagen möttes blev det Visbyseger med 77-67 när Visbys Brandy Montgomery gjorde debut och även blev uttagen till veckans lag efter hennes insats i Täljehallen. Om hon kommer vara lika het den här gången återstår att se.

 

Bägge lagen har nyligen fått ny energi in i laget då Telge tog in amerikanska Chelsea Poppens nyligen, och Poppens blev i debuten utsedd till matchens lirare och tog även en plats i Veckans Lag efter en double-double med 23 poäng och 13 returer på hemmaplan mot Mark Basket. I Ladies har den 19-åriga Marktalangen Clara Arvidsson anslutit och har tränat med laget i drygt en vecka samtidigt som Annie Kjellberg flyttat till Umeå och utökat deras kvot med svenska spelare.

 

Lagen emellan har Ladies två raka segrar och Telge då självklart motsatsen, varav en vinst kommit på hemmaplan och en på bortaplan. Matchen är otroligt öppen och dessutom väldigt viktig då det i tabellen skiljer fyra poäng lagen emellan, men då med en match mindre spelad för Visby. Detta innebär att det här blir en oerhört viktig match för bägge lagen då otroligt viktiga poäng står på spel i jakten på en så bra slutspelförutsättningar som möjligt. Det är ett riktigt getingbo i jakten om slutspelsplats 4-8 just nu där en vinst eller förlust hit och dit kan vara oerhört betydelsefull i det långa loppet, och det är inte alls omöjligt att inbördes möten kommer vara den avgörande faktorn för flera lag när grundserien är slutspelad. Två hungriga lag står på varsin planhalva och lördagens möte är högintressant.

 

Se en intervju med Visbys nyförvärv Clara Arvidsson i spelaren nedan.

Matchen livesänds gratis av Visby via länken här nedanför.

>>Visby Ladies – Telge Basket

 

Kommentarer