Sallén-Dolphins

Sallén-Dolphins

Dolphins, som spelade SM-final senast mot Northland och vann SM-guld så sent som säsongen 2013/2014, har av ekonomiska skäl prioriterat ner sin satsning på dameliten. Enda importerna är österrikiskan Georgia de Leeuw, som spelat i Dolphins sedan 2010 (dessförinnan Solna) och isländskan Sigrun Amundadottir. Dolphins spelar heller inte i Europa denna säsong. Därför inte sagt att Norrköping har ett dåligt lag. Man har spelat 3/2 hittills efter knappa förluster hos Udominate och överraskande nog mot 08 efter förlängning samt en meriterande vinst mot Telge. Vi spelade en försäsongsmatch mot Dolphins i Rosendalshallen, som vi vann med 60-58. Nu är det en ny match med nya förutsättningar, bl a Dajana – snittpoängledaren i damligan och åter igen med i veckans lag.

Dolphins har en stark startfemman, där det dock är frågetecken för Tanya Massamba, som ändock spelat 18 minuter i snitt skadad (hälsporre). Övriga har presterat över 10 poäng i snitt med Johanna Källman som poängbäst (18,4). Pernilla Hanson (ny i år från Telge) har startat i fyra av fem matcher och presterat i snitt 9,4 (i såväl poäng som antal returer). På bänken har man förstärkt laget sen två matcher tillbaka med f d Sallénspelaren Johanna Alexandersson, som återvände till Norrköping efter avslutade studier 2013 och därefter spelat och coachat i division 2.

Mer om Dolphins inför säsongen finns att läsa i Tapio Joulamos krönika i Basketsverige.se, som du hittar här.

I hemmalaget har vi smält storsegern (30 poäng) mot Eos och tränat på för att
slipa på de brister som fortfarande finns i försvarsarbetet och för att vässa anfallsspelet. Sandra Hansson är med i spel igen och gjorde ett poänggivande inhopp senast. Röntgen efter Visby-matchen visade inte på någon skada. Vi är laddade för att fortsätta klättringen uppåt i tabellen mot en placering där vi hemma.
GO RED.

Kommentarer