Säsongens första bortamatch

Säsongens första bortamatch

På lördagseftermiddagen är det dags för Visby Ladies att spela sin första bortamatch när man åker till Skåne och Eoshallen för att möta just IK Eos.

 

Eos har inlett med en vinst och en förlust efter två spelade omgångar. Man har mött Mark och Norrköping, båda på hemmaplan, och man besegrade Mark med 89-67. Precis som Ladies så inledde man säsongen mot Norrköping på hemmaplan, men man såg sig, precis som Ladies, besegras med relativt liten marginal, 72-75. På försäsongen har Eos gått väldigt starkt, och med Kevin Taylor Lundgren i spetsen som fick utmärkelsen årets coach den föregående säsongen så har man sett till de förhållandevis små resurserna skaffat sig en bra bas i ligan.

 

Visby Ladies har som tidigarenämnt spelat enbart en seriematch som man förlorade, mot Norrköping Dolphins på hemmaplan i helgen. 62-71 löd slutsifrrorna, och även om resultatet i sig var en besvikelse så visade man på en imponerande hög högstanivå med hög energi och en vilja som den gotländska publiken inte sett på länge från öns lag. Poängbäst i Ladies seriepremiär var #3 Zakiya Saunders med sina 22 poäng samt 6 assists, tätt följt av Branndais Agee som gjorde 20 poäng och tog 11 returer, en double-double med andra ord. I premiären visade sig orken vara problemet, och man visade upp sig från en bra sida fram tills att orken tröt i matchens avgörande skede.

 

Precis som alla matcher i SBL 18-19 så webbsänds matchen, och för dig som inte köpt säsongskort än så börjar tiden rinna ut innan extrapriser på 499 sluta gälla. >>Köp ditt årskort till webbsändningarna i SBL här. Om du inte har möjlighet att följa webbsändningen så kan du följa matchen via livestats eller via @VisbyLadies på twitter för direktrapportering.

Kommentarer