Säsongens viktigaste match i ICA Maxi Arena

Säsongens viktigaste match i ICA Maxi Arena

Vi välkomnar Östersund Basket till Gotland och ICA Maxi Arena för säsongens tredje möte mellan lagen.

Efter dom två första matcherna är ställningen oavgjort, 1-1. Östersund var fräcka nog att vinna i oktober med 62-73 i ICA Maxi Arena. Det var en jämn laginsats där Östersunds Taylor Wurtz blev bästa poängplockare i jämtlandslaget med 13 poäng. Mest avgörande var dock bänksspelarna i Östersund som producerade mera än vad Ladies bänksspelare gjorde.
I mellandagarna gav Ladies igen med att bortabesegra Östersund med 78-87. Danielle McCray var stekhet i första halvlek med 21 poäng och 10 returer. Till slut stannade  Danielle på 27 poäng och 14 returer. Mante Kvederaviciute gjorde sin debut i den matchen för Ladies.

Östersund har haft kraftig turbulens i laget. Coachbyte i januari då spanska Alberto Garcia blev entledigad från sitt jobb som headcoach. In kom ersättaren i form av  italienska Alberto d’Arbero.
I samband med coachbytet valde spelarna Elin Setzman och Fanny Paulin att avsluta sina kontrakt och flytta tillbaka till Stockholm. Felicia Visscher drogs med skador och fick ge upp säsongen. Dessutom har man haft fått amerikanska Taylor Proctor knäskadad i matchen mot Udominate den 28 januari. Proctors medverkan mot Ladies är oklar.
Trots röran så har Östersund visat styrka genom att vinna över både Norrköping och Eos med decimerat manskap. I sista matchen mot Eos var dessutom Taylor Wurtz magsjuk och man kom till spel med endast sju spelare. Det visar på en god lagmoral och kämpaglöd i laget hos jämtländskorna!
Det går inte att nonchalera Östersund vilka spelare man än ställer på banan!

Ladies kommer till dagens match med två raka förluster. Förlust mot Eos hemma samt borta mot Udominate. Förlusten mot Eos svider extra mycket då det var en fyrapoängsmatch. Det var en match då inget stämde. Det enda man önskade var att få en chans att spela om matchen igen.

Med 5-7 omgångar kvar av Damligan så är det spännande värre. Denna match är en nyckelmatch för både Ladies och Östersund men också för Norrköping, Mark, Telge och Eos. Ingen i det sällskapet kan känna sig säkra än på en slutspelsplats. En vinst för Ladies idag gör tabellen ännu mera spännande och oförutsägbar för samtliga dessa lag.

Nu är det dags för lagkaptenen Marlene Wallin med lagkamrater att gå ut och släppa lös alla hästkrafter!

Må bästa lag vinna!

Som vanligt så kan ni följa matchen live på webben. Klicka in på  https://visbyladies.solidtango.com/live

Kommentarer