SBLs mesta ligalag möts

SBLs mesta ligalag möts

Södertälje Basketbollklubb är det lag som befunnit sig längst i sveriges bästa basketliga och det lag som gjort näst flest ligasäsonger är Visby Ladies. På fredag möts de två.

 

På försäsongen möttes lagen två gånger på gotländsk mark där båda lagen fick varsin vinst med sig i bagaget när träningshelgen väl var slut. Den första matchen slutade 69-62 till Visby Ladies fördel och den andra matchen slutade 63-69 fördel Telge. Poängbäst i vardera lag var Branndais Agee i Ladies med 15+22 och Klara Lundquist i Telge med 16+23.

 

Nu möts de igen, men i tävlingssammanhang när Visby Ladies tar emot Telge Basket i ICA Maxi Arena fredagen den 19:e oktober 19.00. Säsongen 2018-19 har Södertälje lanserat en sällsynt satsning; en satsning på främst svenska spelare med ett lag som ska tävla i europasammanhang. Man värvade in de två svenska landslagsspelarna Klara Lundquist (Alvik) och Ellen Åström (Bembibre) samt utlandsproffset Mikaela Gustafsson. Detta kompletterades med den unga serbiskan Teodora Turudic och makedonska landslagsspelaren Nena Trajchevska. Förutom SBL så kommer laget spela i Eurocup, där även Umeå deltar. Hur det kommer gå i Eurocup och i ligan återstår givetvis fortfarande att se, men få kan klanka ner på de goda intentionerna i SBBKs satsning.

 

Hittills har Telge hunnit med att spela tre matcher där man vunnit två och förlorat en. Mot Mark och Uppsala har det blivit segrar men mot Norrköping så föll man med en poäng på hemmaplan med slutresultatet 68-69. Samma Norrköping har även Ladies förlorat mot på hemmaplan, men där med något större marginal. Ladies har enbart två spelade matcher hittills mot Dolphins som tidigare nämnt och även mot Eos på bortaplan där det även där blev förlust.

 

Tittar man enbart på tabeller och siffror så framstår inte Ladies inledning inte som optimal, och få i Visbylägret hävdar motsatsen, men den med tålamod vet att det inte är dags att slå larm ännu. Visby har blandat det finaste spelet på år i ICA Maxi Arena med Superettan-basket och hittills är det jämnheten och förmågan att spela på en högre växel i längre perioder som har saknats. Kvaliteten finns utan att tveka där, men det märks att Möstls spel inte har hunnit sätta sig helt än, åtminstone i de två tidigare spelade seriematcherna. I klippet nedanför ser du en intervju med Visby Ladies assisterande tränare Marie Söderberg där hon pratar om samarbetet mellan henne och Möstl samt lite om fredagens match.

 

 

Precis som alla SBL-matcher 18-19 så webbsänds även Visby Ladies – Telge Basket och det går fortfarande att köpa årskort till samtliga webbsändningar. >>Köp ditt årskort till samtliga webbsändningar i SBL Dam 18-19 här.

Kommentarer