1 – 1, utjämnat!

1 – 1, utjämnat!

Det var så skönt att kunna komma tillbaka ur ett stort underläge och vända till seger. För det hade varit en monumental uppgift att vinna 3 matcher i rad om vi hade förlorat även den här matchen. Det märktes även på spelarna som visade större glädje efter matchen än någon gång under hela säsongen.

Visst var det mycket som inte stämde i den här matchen också, men totalt gör vi en bättre match än första. Det fanns en gnista och beslutsamhet i sista perioden som vi saknade i hemmamatchen.

Vi började ganska okey och ledde med 5 poäng efter 7 minuter och man väntade nästan på att handbromsen var släppt. Men det det blev tvärt om och Högsbo kunde gå ifrån och ledde med 12 poäng efter 17 minuter. Då kändes det som vi fallit tillbaka till förra matchens krampaktiga spel, men icke. Vi taggar till och gör 8 – 0 så det stod 40 – 36 i halvtid, vi var med igen.

I tredje perioden så böljar spelet lite fram och tillbaka där Högsbo lyckas dra det längst strået och drar ifrån med ytterligare 3 poäng till ställningen 59 – 52.

Sedan lyckas vi hitta tillbaka försvarsmässigt och speeden som har hjälpt oss hela säsongen så att vi vinner period 4 med 28 – 17. Det var bara i slutet som vi missade en öppen passning som höll på bli förödande, men tack vare lite tur och kyla så lyckas vi vinna och få hemmaplansfördel igen.

När Hollie fick två kast då det är 2,4 sekunder kvar vid ställningen 76 – 77, då sätter hon det första och sedan skjuter hårt i ringen för att starta klockan, då är det game over. Nina hann tom lägga i två poäng till på returen.

En faktor som var klart bättre i den här matchen var straffkastprocenten. Nu skjuter vi som lag 80 % mot 43 % i hemmamatchen. Hade vi haft samma procent i hemmamatchen så hade vi vunnit även den.

Coach Enjebo tyckte följande om matchen: ”Vi var mer aggressiva i försvaret, även om vi gick bort oss en del. Tempot var bättre offensivt, vilket gjorde att vi presterade 80 poäng och då vinner man oftast.”

Nu börja man kunna se en tendens att de ledande spelarna tar ett större ansvar och vi kommer till lite bättre avslut. Kan vi bara förbättra tajmingen i offensiven, spela ett snäpp mer aggressivt i försvaret och utblockerar bättre, då blir det en rolig måndag. Hur rolig? Ja kom dit och kolla så får du se 🙂

Sponsorer och partners