16 säsonger ska bli 20

16 säsonger ska bli 20

Sedan säsongen 2005-06 har Svenska Basketligan Dam spelats med bollar från Molten. Nu är Molten och ligaföreningen för SBL Dam överens om att förlänga samarbetet och ett nytt längre avtal har ingåtts. 


Inför säsongen 2020-21 skrevs ett två-årigt avtal som innebar att Molten förblev officiell bolleverantör, men med ett år kvar på avtalet står det redan nu klart att avtalet förlängs. Molten och Svenska Basketligan Dam fortsätter sin långa relation genom att förlänga det nuvarande matchbolls-avtalet med ytterligare tre säsonger. Det innebär att SBL dam kommer att spelas med Molten som matchboll till och med säsongen 2024-25. 


Avtalet är det mest omfattande avtalet rörande matchbollar i Svenska Basketligan Dams historia, och det är med glädje SBL dam kan konstatera att det mångåriga och goda samarbetet kommer att fortsätta flera säsonger framöver. 

“Det är fantastiskt roligt att vi kan fortsätta med Molten. Alla är väldigt nöjda med kvaliteten på deras produkter och vi sätter stort värde på den service och uppmärksamhet vi får, och har fått genom åren, av HF Sport AB som representerar Molten lokalt”, säger Jonas Arsjö, ordförande för ligaföreningen.

Säsongen 2021-22 kommer SBL dam att spelas med Moltens matchboll BG4500, som varit den modell som varit matchboll sedan säsongen 2019-20.

Sponsorer och partners

Officiell bolleverantör