2 poäng och vinst i näst sista omgången.

2 poäng och vinst i näst sista omgången.

Var det ett trendbrott?

I två tredjedelar av matchen, absolut, men mer kommer det att krävas i slutspelet.

Vi håller Telge på 30 p i försvar och 41 p offensivt i första halvan av matchen, vilket är klart godkänt. Vi tappar sen momentum ett tag i tredje perioden och efter 6 minuter så var ledningen bara 6 p. Därefter samlar vi hop oss och tar tillbaka initiativet och perioden slutar med 11 p upp, vi spelar jämt. Men i sista perioden så tappar sista 4 minuterna och släpper in Telge till 70-70 med 24,6 sek kvar. Tiff håller i bollen för att ta ner klockan och göra de sista 2 p när det återstår 4,1 sekunder. Telge lyckas därefter inte ta sig till ett bra avslut och vi vinner.

Är vi nöjda, ja självklart över vinsten, men spelet hackar lite fortfarandet även om det var en klar förbättring än tidigare, sett till hela matchen.

Vi hade problem med Telge när vi möttes förra gången på hemmaplan också och de visar åter att man inte får slappna av, för då kommer de att straffa de som gör det.

I dag var det offensivt Mante, Sandra Tiff och Gigi som stod för största delen av poängskörden, men det som vi ska ta med oss är det försvarsspel som vi stod för under långa stunder. Vi tog Telge till ett flera 24 sekunders och pressade dom till att ta svåra skott. Det var även otroligt roligt att Sandra fick pris som matchens spelare, bra jobbat.

När man har varit i en svacka så gäller det att ta vara på det som gör att man kan ta sig ur den igen och det tänker vi göra. VI VANN…. och det kan ingen ta ifrån oss, nu fortsätter vi och tar med oss det som fungerade och bygger vidare på det!

Nästa anhalt Norrköping och Dolphins, men det kommer vi till senare.

Sponsorer och partners