Agnes Nordström förnyar med Uppsala

Agnes Nordström förnyar med Uppsala

Nu har alla bitar fallit på plats och det är med glädje vi kan presentera Agnes Nordström som klar för den kommande säsongen.

Agnes Nordström, född 1988, återvände förrförra säsongen för tredje gången till sin moderklubb. Agnes är fostrad i Uppsalas ungdomslag och krönte den första Uppsalasejouren som Scania Queen 2004, vilket kan betraktas som nordens bästa spelare i DU16 den säsongen. När Uppsala Basket lämnade ligan 2005 för återhämtning och rekonstruktion sökte sig Agnes vidare till andra klubbar i ligan. Visby, Mark och 08 Stockholm var steg på vägen i Agnes basketkarriär, som kryddades med SM-guld med 08. I sitt basket-CV kan Agnes också skriva in ett år som proffs i Spanien (Gran Canaria). Agnes återvände till moderhuset för två säsongen 2011-2013 innan Udominate lockade, där Agnes blev kvar i fyra delvis skadedrabbade säsonger.

Agnes har spelat 27 seniorlandskamper och 64 ungdomslandskamper. Hon spelade med i den svenska gyllene 88-generationen, som förutom EM-bronset med DU18-laget 2006 även vann silver i DU19-VM 2007.

Agnes, 180 cm lång kan spela på alla positioner från 1-4 men gör sig bäst som guard. Hon startade och spelade förra säsongens 20 matcher med en genomsnittlig speltid på 30:27 minuter. Agnes snittade 14,2 poäng, rev ner 6,4 returer och stod för 5,1 assist, vilket gav 17,5 effektivitetspoäng. Inget tu tal om saken. Agnes är helt klart en av ligans fem bästa svenskor alla kategorier. Den gångna säsongen blev hon etta i assistligan, fyra i effektivitet och bland de som gjort dubbel-dubbel, femma i poängligan och antal steals, sjua i returtagningen, och åtta bland blockade skott av ligans alla svenskor. En imponerande statistikrad.

Välkommen tillbaka Agnes!

(Text: Christer Hagberg/Foto: Daniel Carlstedt)

Sponsorer och partners