Amerikanska i färgen för Uppsala

Amerikanska i färgen för Uppsala

Det är med glädje vi kan presentera Anastasia Williams, en amerikansk postspelare med internationella erfarenheter.

Anastasia, född 1994, gjorde sina fyra collegeår på Fairleigh Dickinson University (FDU), Teaneck NJ, där hon spelade med Knights. Hon tog sin bachelorexamen i Sports Administration 2016. Säsongen 2016/2017 gjorde Anastasia ett extra collegeår för att ta en masterexamen i Bussiness Administration på Bridgeport University (UB), CT och spel med Purple Knights, som lagkamrat med bl a systrarna Ovner. Collegekarriären började lite olyckligt då hon efter endast 7 minuter i den första matchen skadade sig och satt av resten av säsongen. Med FDU spelade Anastasia totalt 90 matcher med i snitt 17,3 minuter per match på plan. Det blev totalt 301 poäng och 418 returer med Knights. Med UB spelade Anastasia 28 matcher med i snitt 17 minuter per match på plan och nådde 205 poäng och 209 returer.

Efter college spelade Anastasia med Long Island Storm i WABA, som spelades augusti-september 2017, innan hon fick sitt första utlandskontrakt med Pioneras de Delicias i Mexico. Efter årsskiftet 2017/2018 blev det Europa och spel i Kosovos högsta liga. Hon och lagkamraten Khadija Brown-Haywood var de första amerikanskorna att överhuvudtaget spela professionell basket i Kosovo, vilket resulterade i en mästerskapstitel för deras lag Bashkimi Prizren. Den gångna säsongen har Anastasia ägnat åt olika tränaruppdrag i New York för att sommar vara coach på LuHi Summer Programs på Long Island.

Med Anastasia, 188 cm lång och spelar på position 4-5, är vi beredda att ta upp kampen under korgarna igen. Anastasia är en utpräglad returtagare och försvarsspelare med en spelstil liknande Dennis Rodman (enligt agenten). Fortsatt enligt agenten så gör Anastasia de små sakerna på plan som gör skillnad i spelet.

A very warm welcome to Uppsala Anastasia.

(Text: Christer Hagberg/Foto: Fairleigh Dickinson University)

Sponsorer och partners