Äntligen ligabasket i Eoshallen igen!

Äntligen ligabasket i Eoshallen igen!

På lördag laddar Eos om efter Lundaspelen och välkomnar Visby Ladies till Eoshallen för en viktig match i kampen om slutspelsplatserna i SBL dam.

Bortalaget kommer från en tuff höst med många uddamålsförluster och är jumbo i tabellen med noll inspelade poäng, två poäng bakom Uppsala. Trots tabellplacering har Visby under hösten spelat bra men ännu inte hittat flytet, så det gäller att våra damer är på tårna och inte litar på att någon annan ska göra jobbet för det kommer bli en tuff match!

Eos placerar sig för närvarande på en åttondeplats och innehar därmed den sista slutspelsplatsen. Dock är det tight i tabellen och nian Mark har spelat in lika många poäng som Eos, dock med en match mindre spelad. Vid en seger går hemmalaget upp på samma poäng som tabellsjuan Wetterbygden. Som ni förstår är det en viktig match där det gäller att positionera sig så bra som möjligt inför avslutningen av tabellen.

Juluppehållet kom lägligt för Eos då laget haft en tuffare period i ligan på slutet. Laget har spelat bra men inte fått med sig de poäng som laget förtjänat. Det är viktiga poäng på spel för båda laget, varmt välkomna till Eoshallen!

Sponsorer och partners

Svenska Basketligan Dam