Basketfeber i Göteborg

Basketfeber i Göteborg

Äntligen dags för andra SM-finalen. Känns som att hela Basketgöteborg har väntat på denna dagen. 900 förköpsbiljetter sålda och kampen om de resterande komma skapa en lång kö utanför arenan. Aldrig förr har intresset varit så stort och var så säker, idag kommer Gothia Arena fullständigt koka.

>>> Se matchen via Webb-TV. 

Om vi ska börja med matchen uppe i Umeå så tycker jag att vi ska vara försiktiga med att använda ordet skräll. Nu har Högsbo visat att de kan sätta emot och kriga mot alla lag, oavsett ranking. Vi spelar just nu väldigt bra basket. Och med en sjätte spelare i ryggen på hemmaplan kommer vi förhoppningsvis kunna fortsätta med det.

Hanna Johansson som från dag ett satsat på just SM-final gjorde en fantastisk prestation och hennes första halvlek uppe i norr var helt outstanding. Men idag kommer det krävas att hela laget är på tå och presterar lika bra. Vi behöver Alexis Hyders returtagning och frenetiskt krigande under korgen, vi behöver Tiasha Grays skott, likaså Ida och Elin Fredriksons treor. Cayla McMorris måste fortsätta attackera korgen och vi behöver framför allt att våra bänkspelare kommer in med självförtroende i topp och vågar ta sina lägen!

Idag kommer A3 till Gothia Arena med svarta ögon och om Högsbo ska ta andra vinsten i denna finalserie kommer det krävas 110% hårt arbete matchen genom!

Robin Sandberg om matchen:
”Ny match där jag tror både vi och A3 kommer att prestera bättre. Jag tror att det syntes lite final-
nerver men också att vi inte hade spelat match under 2 veckor. Vi behöver justera lite defensivt och vara mer på tå samt fokusera offensivt. Go LIONS”

>>> Se matchen via Webb-TV. 

Läs även:
SVT Nyheter Väst

Expressen

 

Sponsorer och partners