Dagen med stort D är här!

Dagen med stort D är här!

Det är fortfarande svårt att ta in att vi ska spela SM-final ikväll. Men redo är vi.
Att komma in i ett slutspel där man först slår ut ett envist Luleå Basket och sen även EOS i en semifinal gör att förväntningarna på laget från omgivningen är skyhög. Men man får inte glömma att Högsbo kommer in som underdogs i finalen och har absolut ingenting att förlora.

Att man förlorat båda matcherna mot A3 i grundspelet spelar ingen roll ikväll. Ikväll är det final, och i en final kan allting hända. Högsbo kommer till Umeå efter en välförtjänt vila och hela laget är friskt och taggat att få sätta igång!

Det pratas mycket om Högsbos Hanna Johansson samt importspelarna Tiasha Gray, Alexis Hyder och Cayla McMorris, men man får inte glömma att Högsbo är en lagmaskin och att man absolut inte ska underskatta den svenska bänken. Om Umeå inte vill ha ett till silver i samlingen kommer de få kriga ordentligt.

Robin Sandberg om kvällens match:
”Vi går in i finalen med bra känsla. Vi har fått vila både mentalt och fysiskt och förhoppningsvis kunnat ladda om. Det viktiga blir att fortsätta vara hungriga i 40 minuter och njuta av situationen. Vi behöver sno en match här uppe och första matchen är en bra möjlighet att göra det.”

Cayla McMorris till GP:
“Cayla McMorris hann aldrig stöta på A3 basket under grundserien – och de hann aldrig stöta på henne. Men hon vet vad som kommer krävas av Högsbo under onsdagens inledande bortamatch.
– De är ett atletiskt team som vill spela en väldigt fartfylld basket. Vi får inte stressas till dumma bolltapp och låta dem komma i lägen på det viset, säger 22-åringen.

Med det sagt ser hon fram emot att få spela SM-final – något som kändes väldigt avlägset när hon anslöt till klubben i vintras.
– De vann grundserien och det är klart att vi är underdogs. Men jag är otroligt taggad, säger Cayla McMorris.”

Foto: Åsa Heiden

Sponsorer och partners