Dags för match två när Alvik ställer Luleås hemmasvit inför stor utmaning

Dags för match två när Alvik ställer Luleås hemmasvit inför stor utmaning

Efter hög underhållningsnivå och en kraftmätning i offensiv styrka när det nu dags för match två i finalserien 2021. Alvik med 1-0 i matcher siktar såklart på att utöka sin ledning, men Luleå har ett hemmafacit som talar för att Luleå ändå sitter på favoritskapet.

I den första matchen ägde Alvik och Luleå varsin halvlek där Luleå i halvtid var det starkare laget men Alvik visade upp en ännu starkare andra halvlek, där man gjorde hela 36 poäng i den fjärde perioden. Alviks 50% från trepoängslinjen på 30 skott var en stor anledning till vändningen där Elin Ljunggren och Anna Stern satte 8 respektive 4 treor var. 101-88 var slutresultatet i match ett av fem när Alvik vann den första matchen i finalserien och såg till att fortsatt vara obesegrade på hemmaplan under säsongen.

Luleå har inte förlorat en hemmamatch i SBL på över två år inför match två där den senaste kom i kvartsfinalspelet säsongen 18-19 när Högsbo, ledda av nuvarande coachen Robin Sandberg, slog ut Luleå redan i kvartsfinal. Sedan dess har man 23 raka segrar på hemmaplan i SBL, även om man i Svenska Cupen 19-20 fick se sig besegrade i semifinal av just Alvik i Luleå Energi Arena.

En nyckel för bägge lagen kommer att vara försvaret, som Luleås Ellen Nyström sade efter första finalmatchen så räcker det i de flesta matcher med att göra 88 poäng för att vinna, men för första gången sedan 22:a april 2016 släppte Luleå in 100 poäng eller mer i en match, den gången också i finalspel men mot Umeå, och då räckte inte 88 poäng för seger i Åkeshovshallen. Alvik har givetvis siktet inställt på att bryta Luleås fina hemmasvit samtidigt som Luleå behöver vinna kvällens match för att ett sm-guld inte skall behöva vara tre raka finalvinster bort, vilket är en minst sagt tuff uppgift.

Kan Alvik hålla uppe sin höga trepoängsprocent? Kommer Luleå visa upp ett justerat eller annorlunda försvar? Hur många offensiva returer tar Allis Nyström? Hur många poäng gör Klara Lundquist? Kommer Luleå utjämna finalserien eller kan Alvik skaffa sig ett stort försprång till guldet?

Frågorna inför match två många, men svaren är bara några timmar bort och lättillgängligare än någonsin. Match två i finalserien när Luleå Basket tar emot Alvik Basket i Luleå Energi Arena sänds på SVT2 och SVT Play med sändningsstart 19:30.

Sponsorer och partners

Officiell bolleverantör