Dags för semifinal !

Dags för semifinal !

Nu får vi möta Telge i semifinal som vi även mötte för två år sedan och lyckades då vinna med 3 – 1 i matcher med en förlust på hemmaplan. Det var en tuff semifinalomgång och vi kan nog förvänta oss samma sak i år.

Telge har liksom vi fått ovärderlig rutin genom att spela i Eurocup, trots att vi båda förlorade våra matcher så bygger det karaktär.

Telge är ett ungt lag som vill spela genom att attackera 1 – 1 helst då genom Klara Lundqvist eller Deanna Weaver. De jobbar även med pick and roll för Mikaela Gustafsson och Deanna Weaver samt gärna pick and popp för Thilde Ahlin. Är det Klara som håller i bollen vid dessa spel så tar hon oftast avsluten själv. Övriga spelare är i första han skyttar som man inte får lämna från 3. De har, som de flesta lagen i Basketligan Dam,  inte allt för mycket insidespel där de stora spelarna ska ta avsluten 1 – 1.

I slutspel så visar det sig direkt hur pass samspelt ett lag har lyckats bli under säsongen och hur mycket man är villig att offra sig för varandra. Offerviljan visar sig även på träningarna där det kan bli lite väl tufft och grinigt, men det hör till när vinnarskallarna börjar vakna till liv ordentligt.

Det blir allt tuffare på träningarna och man kan nästan ta på energin i laget.

När det gäller laget inför matchen, så har vi hela laget tillgängligt förutom Frida Modig.

Vi vill slutligen välkomna Telge till Umeå Energi Arena och ser fram emot en tuff men rättvis fajt. Nu laddar vi för allt vad tyglarna håller, kom och heja allihopa 🙂

Sponsorer och partners