Dags för tredje omgången

Dags för tredje omgången

Efter sista slutsignalen i söndags har det varit en lång väntan, men under lördagen drar SBL igång med omgångens alla matcher på samma dag, men största utropstecknet på förhand kommer ändå vara det som inte händer i helgen.

Under lördagen skulle A3 Basket Umeå gästat Högsbo Basket i Gothia Arena, men på grund av misstänkt Covid-19-smitta i A3 Basket Umeå har lagen lämnat in en ansökan till Svenska Basketbollförbundets tävlingsutskott om att flytta matchen som skulle spelats lördagen den 17:e oktober i Gothia Arena som godkändes. Nytt matchdatum kommuniceras senare.

Omgången inleds 14:00 när Norrköping Dolphins med vind i seglen efter vinsten i den SVT-sända matchen mot Luleå gästar Uppsala Basket som även de kommer från en stark seger med 85-50 på bortaplan mot Visby senast. Två formstarka lag som tveklöst kommer jaga segern i den tredje omgången.

En halvtimme senare, 14:30, gör IK Eos och Mark Basket upp i Eoshallen. De senaste tio matcherna lagen emellan har det blivit fem segrar var där Eos har fyra raka vinster mot Mark, om man räknar med 20-0-vinsten från i januari när Mark använde sig av en olicensierad spelare. Eos föll med ynka tre poäng på bortaplan i Umeå efter 93-96 i sin senaste match medans Mark fick det tufft mot Alvik på hemmaplan med 75-108.

Topptippade Alvik har inlett med två segrar med stora marginaler och siktar nog på att göra detsamma i helgen som kommer när Visby kommer på besök. Visby har en längre frånvarolista efter att Jennifer Ashton utgick skadad senast vilket innebär att det råder frågetecken kring sedan tidigare skadade Ace Harrison och Isabella Kaukopaasi samt nu även Jennifer inför mötet mot Alvik.

I Huskvarna Sporthall gästar nykomlingen Helsingborg BBK i omgång tre och hemmalaget Wetterbygden Sparks hade gått segrande ur sin senaste match om Kari Jewett-Giles buzzer beater-trea inte gått i främre ringkant utan i när man mötta Södertälje på bortaplan. Helsingborg har inlett säsongen med att möta Alvik och Helsingborg och siktar rimligtvis på att stå för säsongsbästa resultatet hittills samtidigt som Wetterbygden troligtvis är revanschsugna sedan senast.

Omgångens sista match börjar 18:00 när Luleå Basket tar emot Södertälje BBK uppe i Norrland. Luleå föll mot Norrköping borta med 72-90 senast och siktet lär vara inställt på inget annat än att studsa tillbaka på vinnarspåret igen samtidigt som Södertälje visade styrka i slutskedet av segern mot Wetterbygden senast och kommer sikta på norpa sin andra seger för säsongen.

Alla matcher ser du på SolidSport där du för 139 kronor i månaden blir Månadssupporter och stöttar din klubb ekonomiskt samtidigt som du får tillgång till alla matcher i SBL dam.

Sponsorer och partners

Officiell bolleverantör