Dramatik och ketchup-effekter i den fjärde omgången

Dramatik och ketchup-effekter i den fjärde omgången

Den fjärde omgången i SBL 20-21 inleddes med att Alvik Basket gästade Högsbo Basket i Gothia Arena i ett riktigt hett möte. De bägge lagen var obesegrade inför omgången och matchen blev precis så dramatisk som man vill ett toppmöte ska vara där Högsbo avlossade två treor i matchens sista sekunder som om de suttit hade gett lejonen vinsten, men Alviks Paula Juhlin stod för en matchavgörande defensiv insats i matchens slutskede som var starkt bidragande till att Alvik kunde stå som segrare efter 72-70 och därmed både leder serien och är ligans enda obesegrade lag efter fyra omgångar.

Uppsala Basket tog emot IK Eos på hemmaplan och två lag som inlett serien med starka resultat skulle göra upp om vem som kunde fortsätta på den inslagna vägen. Likt omgångens första match så blev även den här fylld med dramatik där Eos efter 40 minuter stod som segrare efter 28 poäng från Alexa Middleton som befäster sin skytteligaledning och slutresultatet blev 67-71 fördel Eos.

Norrköping Dolphins är ett till lag som inlett säsongen med bra resultat och tog under lördagen emot Wetterbygden Sparks i Stadium Arena. Dramatiken uteblev men Norrköping stod återigen för en imponerande insats när Erika Davenport stod för en double-double med 21 poäng och 14 returer i Norrköpings 83-57-seger som är delfinernas tredje seger på fyra matcher.

Mark Basket tog under söndagens enda match emot Södertälje BBK i en match där båda lagen hade siktet inställt på att revanschera sig efter en säsongsinledning något under förväntan. Södertälje-supportarna kan inte haft mycket att klaga på när hela fyra spelare i Södertälje gjorde över 20 poäng i Shawnté Goff, Matilda Claesson, Anna Dahl och Cassandra Brown. För första gången sedan februari 2012 stod SBBK för 100 poäng eller mer i en match, och självklart innebar 100 poäng seger även om Mark stod för 89 poäng, vilket inte är fy skam det heller.

I omgångens tv-sända match så gästade ett decimerat A3 Basket Umeå med enbart åtta spelare på plats ICA Maxi Arena och Visby Ladies i en match med två ansikten. I första halvlek var det spännande hela vägen och vid halvtidspausen så kunde tittarna på SVT24 och SVT Play konstatera att det endast skiljde två poäng mellan lagen i och med st 35-37. I den tredje perioden fick tv-publiken och de 50 på plats se den version av A3 Basket Umeå som kommer kunna utmana om guldet efter 30-13 i matchens tredje quarter. Efter den starka tredje perioden kunde gästerna kontrollera matchen in i mål och 61-80 blev slutresultatet på ön.

Sponsorer och partners

Officiell bolleverantör