Elin Ekdahl förlänger med Uppsala

Elin Ekdahl förlänger med Uppsala

Det är med glädje vi kan presentera Elin Ekdahl, som förnyat sitt kontrakt inför kommande säsong.

Elin Ekdahl, född 1994, gjorde sin premiär i svenska basketligan, när hon i höstas kom tillbaka till oss i moderhuset efter fyra collegeår i USA. Elin började sin collegekarriär på Otero Junior College i La Junta 2014, Colorado och spel med Lady Rattlers. Efter de två åren på Junior College flyttade Elin till the Sunshine State och Barry University för spel med Buccaneers, som har sitt hemvist i Miami Shores, Florida.

Elin, 178 cm lång, spelar som guard och är Uppsalafostrad. Hon började spela med damettalaget nyss fyllda 17 år. Det är speciellt och särskilt kul att ha en collegespelare tillbaka i det röda Uppsalalinnet. Elin spelade alla våra 20 matcher den gångna säsongen och startade i 11 matcher med i snitt 18:54 minuter per match. Under den tiden presterade hon 3,6 poäng och rev ner 2,1 returer i snitt. En statistikrad som inte allt för mycket avviker från hennes sista collegeår, då hon gjorde 4,1 poäng och tog 2,9 returer.

Elin är en försvarsspecialist från bakplan, men har även ett stort utbud av offensiva färdigheter.

Prestationen var jämnstark över säsongen, där matchen hos Norrköping Dolphins i början av februari sticker ut något med 11 effektivitetspoäng efter bl a 10 gjorda poäng. Förvarsinsatserna sticker inte ut i statistiken, men alla som var på plats i hallen minns Elins insats i första matchen hemma mot Alvik, då hon drog på sig flera offensiva fouls och belönades med utmärkelsen som Uppsalas färgstarkaste spelare i den matchen.

Välkommen tillbaka Elin!

(Text: Christer Hagberg/Foto: Daniel Carlstedt)

Sponsorer och partners