Ellinor Holmberg först ut

Ellinor Holmberg först ut

Det är med glädje vi kan presentera Ellinor Holmberg, som vår första spelare som signat inför den kommande säsongen.

Ellinor Holmberg, född 1996, inleder nu sin fjärde säsong med oss efter att tidigare spelat med Alvik Basket i både basketligan och damettan. Ellinor har på kort tid blivit ett ankare i klubben och föreningen, bl a som kapten i laget och projektledare i våra sociala projekt. Som bekant är Ellinor en av ledarna för vårt kommande Summer Camp och 3×3 turneringen på söndag.

Den gångna säsongen spelade Ellinor i 19 av våra 20 matcher, alla i startfemman. Hon spelade i snitt 29:35 minuter och snittade 10,2 poäng, tog 2,8 returer och gjorde 3,1 assist i snitt per match, vilket gav 7,2 effektivitetspoäng. Ellinor är en effektiv trepoängsskytt och satte under säsongen lika många 3:or som 2:or (32 st), med goda 35,6%. I själva verket är Ellinor den fjärde bästa svenskan under säsongen med satta trepoängsförsök i snitt per match.

Högst effektivitetspoäng (18) fick Ellinor för insatsen i den sista hemmamatchen mot Wetterbygden Sparks efter 14 poäng, 4 returer och 3 assist efter 71,4% från golvet. Flest poäng gjorde Ellinor mot IK Eos 1:a advent, då hon petade i 17 poäng. Hon var tvåsiffrig i minst 10 matcher.

Även om vi inte talat så mycket om nästa säsongs trupp har arbetet fortgått i det tysta. Nöten att knäcka är coachfrågan, där vi nu ligger nära en lösning. Coachfrågan är av vikt för spelarnas val av klubb och därför vill många ur fjolårets trupp avvakta med att signera kontraktsförslagen.

Välkommen tillbaka Ellinor!

(Text: Christer Hagberg/Foto: Daniel Carlstedt)

Sponsorer och partners