Eos jagar fyrapoängsvinst i Norrköping

Eos jagar fyrapoängsvinst i Norrköping

När det bara återstår sex omgångar av grundserien i Basketligan Dam börjar det bränna till ordentligt inför slutspelet. Fem lag har en realistisk chans på tredje- och fjärdeplatsen, vilket innebär hemmaplansfördel i kvartsfinalerna, och både Eos och Norrköping är två av dem.

Norrköping spelar för närvarande med stort självförtroende, byggt på sex raka vinster. Det är inga enkla matcher de spelat heller när två av dem har varit bortamöten mot Alvik och Luleå, men även där lyckades Norrköping övertyga och hämta hem två präktiga fjädrar att stoppa i hatten.

Precis bakom Norrköping ligger Eos och nafsar, som har varit mer ojämna på sistone. Eos har också nyligen mött både Alvik och Luleå, men det resulterade i två trygga förluster, utan något riktigt spänningsmoment i någon av matcherna. Formkurvan står alltså helt och hållet på hemmalagets sida.

Dessutom spelar Norrköping med det mentala övertaget att de redan slagit lundalaget en gång i år, i säsongsöppningen i Eoshallen. Den gången blev det 75-72 till Norrköping, vilket betyder att Eos helst ska vinna med fyra poäng eller mer för att säkra inbördes fördel, om det skulle bli att lagen slutar på samma poäng när grundserien är slut.

Uppkast sker klockan 19:04 i Stadium Arena på söndag kväll.

Sponsorer och partners