Förlust i andra kvartsfinalen – nu laddar vi om

Förlust i andra kvartsfinalen – nu laddar vi om

Det var en tuff match i söndags och trots att vi var beredda idag så chockar Högsbo oss i första halvlek.

Högsbo inleder starkt och vi ser något förvånande ut när det efter 2:30 minuter står 10-2 till hemmalaget. Visscher tar time out och nu gäller det att stoppa blödningen innan Högsbos övertag växer ytterligare. Men där vi stakar oss, missar och tvekar så är Högsbo snabba, hungriga och får bollen i korgen. Hyder och Johansson gör om möjligt ännu bättre ifrån sig idag än i söndags och de är så gott som ostoppbara under korgarna.

Under andra perioden tycks vi komma närmre hemmalaget i försvaret och till en början sätter vi dem lite ur balans. Högsbo jobbar på och lyckas trots det producera 23 poäng under andra perioden medan vi bara lyckas samla ihop fem.

När vi går in i tredje tryter Högsbos ork lite och vi trycker ut dem längre från korgen i anfall och det stör deras flyt något. Det som blir det vändningen för oss är att vi börjar kämpa under korgarna och får några returer med oss och lyckas vinna perioden med 15-22. Ett välbehövligt uppsving men inte alls nog för att rubba Högsbos ledning ännu. Vi fortsätta kriga i försvar och när det funkar defensivt börjar det även funka offensivt. Vi reducerar Högsbos ledning till under 10 poäng under en kort sekvens men de håller sina nerver i styr och oss på avstånd. Vi får se oss besegrade den här matchen vilket innebär att vi har en avgörande kvartsfinal att spela, nu på lördag 13.00 i Luleå Energi Arena. Nu behöver vi alla Luleås basketälskare med oss och så ser vi till att visa vem som bestämmer i Luleås baskettempel! Vi syns i arenan!

Högsbo-Luleå 79-69 (25-17, 23-5, 15-22, 16-25)
Högsbo: Alexis Hyder 28, Hanna Johansson 19, Tiasha Gray 15, Cayla McMorris 8, Sofie Lundberg 4, Ida Fredriksson 3, Elin Fredrikson 2.
Luleå: Chastity Reed 20, Antonija Sandric 13, Maria Felixová 13, Precious Hall 9, Anna Barthold 7, Chioma Nnamaka 7.
Publik: 779.
Ställningen 1-1 i matcher.

Statistik>>>

Köp biljetter till lördagens match HÄR.

Foto: Ola Norén, Frilandsfotograferna

Sponsorer och partners