Förlust i final 1

Förlust i final 1

Första finalen är över och det känns lika tomt som bilden.

Vi gratulerar Högsbo som fick ut det de ville av sitt lag.

Sammanfattar vi vår match i matchen så blir det ingen vacker analys. Bortsett från ca 10 minuter, gör vi en riktigt blek match.

Vi går upp med bollen i anfall så att Högsbo lätt hinner springa tillbaka och inta position i försvar innan vi passerat halvplan.

Vi spelar inte så tufft försvar som vi brukar och det försvar vi spelade mot Södertälje senast var som bortblåst.

Våra passningarna var feladresserade, de blev antingen stulna eller så passade vi utan att adressaten hade en chans att få tag på bollen.

Vi struntar i utblockeringar så att Högsbo lätt får en andra chans medan vi står och tittar på.

Vi står även och tittar på när någon i vårt lag skjuter och glömmer helt av att gå på offensiva
returer.

Vi tappar lagspelet och försöker hitta egna lösningar offensivt och det slutar i svårast möjliga avslut eller som tidigare nämnts, turnover.

Det är märkligt att se hur mycket den mentala spelet påverkar när saker ska avgöras. Vi har flera fullblodsproffs som stundtals agerade som ungdomsspelare och Högsbo har spelare som fortfarande arbetar eller går i skolan och presterar utan tvekan, hatten av för deras prestation.

Coach Enjebo säger följande: “Nu måste spelarna agera och visa att de inte vill fly från situationen utan ta sig an uppgiften. Det är vinnare som visar vad de är gjorda av när det blir tufft. På lördag vill jag se glöden och energin”.

Har jag glömt något, jo….det var smärtsamt att se hur fort att ett lag kan tappa så mycket på så kort tid.

Det här inget som får upprepas, ever, utan det måste fungera som en väckarklocka. Det är en sak att förlora om man spelare som man ska, men det här duger inte. Nu väntar nästa match borta i Göteborg på lördag och då måste alla spelare vara redo och påslagna, annars kommer det här att bli…..

Sponsorer och partners