Girls Camp

Alltför många tonårstjejer slutar spela basket – det vill vi ändra på!

Vi är otroligt glada att kunna upprepa succén från tidigare år och arrangera Girls Camp igen! Girls Camp ett samarbete mellan Svenska Basketbollförbundet och SBL dam med stöd av FIBAs program “Her World, Her Rules“.

Girls Camp är ett basketläger där den huvudsakliga målgruppen är U13-tjejer. Träningar, matcher och inspirerande föreläsningar av förebilder varvas med workshops där deltagarna får diskutera hur basketverksamhet skulle kunna utformas för att attrahera tonårstjejer på ett bättre sätt.

Ett viktigt syfte med Girls Camp är att tjejerna ska få träffa nya basketkompisar och därför vill vi helst att lägren arrangeras i samarbete mellan minst två basketklubbar.

Normalt arrangeras Girls Camp på våren, men 2021 är vi mer flexibla med datum för att föreningarna ska kunna arrangera smittsäkra läger. Ni väljer själva om lägren ska vara en dag eller en helg med övernattning och de kan arrangeras i maj-juni eller augusti-september 2021. 

Intresseanmälan för Girls Camp 2021 är stängt från och med den 14:e april.

Det stöd ni får av SBL dam är hjälp med träningsplanering, hjälp att engagera en spelare i SBL dam som förebild samt t-shirts till alla spelare och ett antal Girls Camp-bollar.

Har du frågor om Girls Camp 2021? Kontakta Paula Juhlin

Sponsorer och partners

Officiell bolleverantör