Hemmastarka Högsbo tar emot formstarka Luleå i Basketmåndag på SVT

Hemmastarka Högsbo tar emot formstarka Luleå i Basketmåndag på SVT

Högsbos Ida Fredrikson och Luleås Allis Nyström. Spelarfoton: Bildbyrån & Peter Forsberg

Under måndagskvällen tar Högsbo Basket emot Luleå Basket i Gothia Arena 19:35 i en toppfight som sänds på SVT24 och SVT Play. Senast lagen möttes den 10:e oktober så var den en jämn tillställning där Luleå var snäppet starkare och vann med 78-74 i Luleå Energi Arena. I den matchen gjorde hela åtta spelare i Luleå sju poäng eller mer, och att Luleås bästa poänggörare Chioma Nnamaka i den matchen stod för 14 poäng vittnar helt riktigt om att det var en laginsats som gav Luleå segern.

Truppmässigt har det skett vissa förändringar sedan dess där Luleå ersatt den brasilianska guarden Debora Costa med amerikanskan Maggie Lucas som efter fem matcher snittar 18,2 poäng och 51% från trepoängslinjen. En skytt som har meriter från spel i bland annat Indiana Fever i WNBA och som inte varit blyg i inledningen av hennes Luleåkarriär. Luleålaget har 10 raka segrar i SBL och är konkurrerar starkt om titeln ligans formstarkaste lag inför måndagens match.

Högsbo har inlett året med en del skadebekymmer där stjärnorna Ceejay Nofuente och Alexis Hyder bägge två missat flera matcher på grund av skador, men i Högsbos senaste match som var mot Uppsala på bortaplan kom man till spel med ett fulltaligt lag. Litauiska forwarden Ieva Ivaskeviciute spelade 12 minuter och satte 5 poäng senast lagen möttes, men drog i slutet av november korsbandet och missar därmed resten av säsongen. 32-åriga forward-veteraren Sofie Lundberg har gjort 37 matcher för Norrköping, och var en del av det Högsbo som under succésäsongen 18-19 som nykomling tog sig till final, och har sedan tre matcher tillbaka gjort comeback i Göteborgsklubben och stod i sin första match tillbaka för 14 poäng och 3 returer. Sedan oktober har Högsbo bara förlorat en match på hemmaplan, kan Högsbo behålla sitt fina hemmafacit vid liv eller kommer Luleå ta sin elfte raka seger ikväll?

Högsbo Basket – Luleå Basket ser du live ikväll måndag på SVT 24 eller SVT Play 19:30.

Sponsorer och partners

Officiell bolleverantör