Historiska vingslag i Eoshallen

Historiska vingslag i Eoshallen

I Eos tionde säsong i Basketligan Dam spelar klubben för första gången i en semifinal. Inte nog med det: Eos har dessutom fördel av hemmaplan om det blir så att det krävs en femte och avgörande match.

Det går bra att notera att Eos haft fördelen av tillfälligheter när vi hamnat här, när Alvik besegras i kvartsfinal utan sin bästa spelare och Högsbo sensationellt slår femfaldiga mästarna Luleå i sin kvartsfinal. Men Eos bestämmer inte sina motståndare; De ställer bara upp och spelar mot laget som står på spelschemat. De grönklädda hjältar, under ledning av coacherna Kevin Taylor Lundgren och Knubbe Nordqvist, ska ha all heder för den basket de spelat under säsongen.

Försvarsspelet, som har varit bland ligans bästa under hela säsongen, tog ytterligare ett kliv framåt i slutspelet och Alvik lyckades bara producera 55, 60 och 53 poäng under kvartsfinalserien. Med spetskompetens som Louise Noaksson (Årets försvarsspelare) samt Kajsa Lundahl och Dubravka Dacic (som båda slutade bland de tio bästa skottblockarna i serien) är det förståeligt att motståndaren har svårt att göra poäng.

Eos har mött – och slagit – Högsbo två gånger redan den här säsongen, men de två matcherna betyder inte mycket idag. Göteborgskorna slutade sjua i tabellen med tio vinster, men sedan de värvade amerikanskan Cayla McMorris i februari fick de ett lyft och har vunnit fem av sina senaste sju matcher, varav två av dem var mot tabelltvåan Luleå i kvartsfinalen. Deras andra två importer, Alexis Hyder och Tiasha Gray, slutade som etta i returtagning och trea i assist, respektive, under grundserien. Lägg därtill Ida Fredrikson, som blev utsedd till Årets stjärnskott, samt den finurliga inside-spelaren Hanna Johansson och Högsbo utgör ett formidabelt motstånd.

Varmt välkommen till Eoshallen på torsdag kväll. Uppkastet är kl 19:00, men vi om du inte har möjlighet att vara på plats kan du se matchen på webben istället!

Sponsorer och partners