Högsbo Basket tog emot A3 i seriepremiären hemma i Gothia Arena

Högsbo Basket tog emot A3 i seriepremiären hemma i Gothia Arena

Det blev en jämn drabbning mellan de båda lagen som följdes åt mer eller mindre hela matchen. Men med foulproblem på Högsbos Alexis Hyder blev Högsbo lite tunna i fjärde perioden.

Matchen startade i ett rasande tempo och det var Högsbo som gick ut starkast och ledde i periodpaus med 22–17. I andra perioden fick A3 ordning på sitt anfall och gick till halvtidsvila med knapp ledning, 35–37. Med foulproblem i båda lagen – i Högsbo Alexis Hyder och i A3 viktiga Lisa Koop blev den tredje perioden Högsbos då man satte ett flertal skott utifrån och sprang iväg med 58–52.
I fjärde perioden tog A3 vara på sina chanser medan det var mycket enkla slarvfel för Högsbo, man kunde därför sticka ifrån och till slut vinna med 62–73.

Tay’ler Mingo gjorde en stark insats i A3 som saknade rutinerade Tiffany Brown och Hanna Johansson gjorde vad hon brukar göra och dominerade under korgen för Högsbo Basket.
Hanna Johansson som bara har en träning i bagaget innan matchen gjorde en grym insats och sa efter matchen att det alltid är surt att vinna var inte riktigt nöjd med insatsen även om förlusten kom mot starka A3, tyvärr hade vi mikrofonfel på hennes intervju. En riktigt bra genomkörare för båda lagen!

Hör coach Sandbergs ord om matchen här:

Lagkapten Ida Fredrikson:

 

Sponsorer och partners