Högsbo drar längsta strået idag

Högsbo drar längsta strået idag

Det blev en tuff och krävande drabbning i den tredje och avgörande kvartsfinalen mellan oss och Högsbo idag. Den slutar inte till vår fördel, tyvärr.

Efter Högsbos monstermatch i onsdag var vi på det klara med att det inte skulle bli lätt idag. Vi hade inte fel. Högsbo kommer ut minst lika starkt som för tre dagar sen men den här gången är vi beredda. De greppar ledningen med några poäng men vi är inte långt efter. Gästernas skott sitter precis där de ska medan vi får kämpa för att ta bollen till korgen. Högsbo regrerar både under korgarna och från trepoängslinjen och vi får slita och kämpa för att kvittera till 32-32 en bit in i andra perioden. Men Högsbo låter sig inte hotas av det och den lilla ledning vi lyckas slita åt oss eliminerar dem efter en run på 2-11 och ställningen blir således 49-53.

Högsbos förstafemma med Alexis Hyder, Cayla McMorris, Hanna Johansson, Tiasha Gray och Ida Fredriksson är otroligt stark och de spelas intensivt med några korta vilor. Det är otroligt jämt nu men det räcker inte att bara svara poäng med poäng, vi måste nöta oss om gästerna för att det ska gå vägen. När klockan visar 4:25 är det bara sex poäng skillnad mellan lagen och vi har publiken på vår sida. Högsbos övertag växer till elva poäng och det ska krävas något alldeles otroligt för att komma ikapp. Det är tufft ute på planen nu och efter några foulsitationer och en enormt välbehövlig trea från Chioma Nnamaka så skiljer det bara 90-93 på resultattavlan med 23 sekunder kvar av matchens.

Men trots en kokande hemmahall så lyckas vi inte kämpa oss förbi Högsbo. Ligans nykomlingar är iskalla och oberörda av en kokande Luleå Energi Arena. De håller lugnet, spelar smart och släpper oss inte nog nära. De hade segervittring redan när de intog hallen idag och det är bara att gratulera dem till en välförtjänt semifinalplats. Högsbo har spelat smart, intensiv och inspirerande basket hela säsongen och peakar när det gäller. För vår del är säsongen över och vi vill ta tillfället i akt att tacka alla som hejar på oss – i både med och motvind. Utan våra samarbetspartners, vår underbara publik och våra funktionärer som ställer upp i vått och torrt hade inget av det här varit möjligt. Det här har, precis som vanligt, varit en tuff, lärorik och härlig säsong och vi ser fram emot att inta Luleå Energi Arena till hösten med ny energi men med lika höga mål.

Nu önskar vi alla lag lycka till i det fortsatta slutspelet – må bästa lag vinna!

SM-kvartsfinal 3:3
Luleå-Högsbo 90-94 ((25-27, 24-26, 17-17, 24-24).
Poäng Luleå:  Chioma Nnamaka 21, Chastity Reed 18, Precious Hall 16, Antonija Sandric 12, Anna Barthold 10, Michaela Houser 9, Mariá Felixová 4.
Poäng Högsbo: Hanna Johansson 21, Cayla McMorris 19, Tiasha Gray 16, Ida Fredrikson 14, Alexis Hyder 13, Elin Fredrikson 7, Sofie Lundberg 4.
Publik: 1 401

Sponsorer och partners