Högsbo stjäl hemmaplansövertaget direkt

Högsbo stjäl hemmaplansövertaget direkt

Drömresan fortsätter för Högsbo, som igen slog ur underläge och vann semifinal 1 på bortaplan med bekväma 68-51.

I 25 minuter är det match. Högsbo ligger före, hela tiden kring fem poäng, men också ständigt inom räckhåll. 739 personer på plats – officiellt publikrekord i Eoshallen – har fortfarande hopp om att en vinst skulle levereras. Men sen kom ett anfall med tre missade hoppskott från Högsbo, där samtliga tre returer gick tillbaka till Göteborgskorna. På det fjärde försöket kunde Tiasha Gray till slut få utdelning på en fjärderlätt floater. Då gick Högsbos ledning upp i nio poäng, men framförallt så tog de musten ur hemmalaget.

Gästerna tog tillfället i akt och trampade på gasen. När tredje perioden var över stod det 37-59 på poängtavlan, efter att Elin Fredrikson satt punkt med två raka trepoängare.

Allting började snett för Eos – inte ens poängtavlan ville fungera – och Högsbo rivstartade matchen genom att gå upp i 7-0 efter bara 90 sekunder. Den enda ljusglimten för de grönklädda var att Cayla McMorris en minut senare drog på sig sin andra foul och fick bli utbytt. Utan det lilla andrummet var känslan att matchen kunde ha runnit iväg där och då. Men Eos hittade fotfästet och började långsamt att äta upp Högsbos överläge, hela väga fram till 15-lika när första perioden var färdigspelad.

Det var för svårt för Eos att hitta poäng den här kvällen, även om det långa stunder var precis lika svårt för Högsbo så hade de sin stund i rampljuset när allting bara funkade och det var tillräckligt för att vinna den första semifinalen. Det betyder att Eos är fortsatt vinstlösa på hemmaplan i slutspelet. I bortahallarna, däremot, har det gått bättre.

På söndag spelas semifinal 2, då i Högsbos hemmaborg, och då märker vi ifall Eos lyckas hitta ännu en fullträff.

Sponsorer och partners