Känns inte som en förlust!

Känns inte som en förlust!

Silver… första förlorare? Nä, det känns faktiskt inte så.
Högsbos damlag har vunnit ett silver i Basketligan dam 2018/2019. Vi har vunnit. Nykomlingar i ligan, skadedrabbade och uträknade av många tog vi oss till SM-final och vann ett silver. Klart man i stundens hetta kände en besvikelse, men med facit i hand har vi gjort en helt otrolig resa och det ska vi vara stolta över.

Så vad är det då som gör Högsbo Basket till den ”framgångssagan” som vi blivit? För det är ju inte att vi är den rikaste klubben med maxat antal importer eller högsta spelarlönerna. Utan mer att vi har ett enormt antal ideella hjärtan i klubben, både spelare, ledare och funktionärer. Det finns en gemenskap i klubben från minsta knatte till våra elitlag och det visade vi idag. Att höra 1100 Högsboiter vråla ”Vi älskar Högsbo” i slutsekunderna är magiskt.

Matchen då? Som vi visste innan skulle det bli svårt från första stund. A3 kom till Göteborg med guldvittring medan vi kämpade för ytterligare en match. Och även om vi höll jämnt hela första halvlek kändes det som en pyspunka i andra. A3 låg ett steg före både defensivt och offensivt och medan våra bollar studsade ring ut, studsade A3s ring i. A3 som rullade hårt på Asoro (12p, 26:37), Mershon (15p, 35:23), Degbeon (14p, 37:21), Lawrence (17p, 36:36) och Brown (21p, 38:58) visste vad dom ville idag och det var att ro hem guldet till Umeå.

För att vinna över A3 behöver allting stämma och tyvärr gjorde det inte det idag. Hanna, Alexis och Sofie gjorde vad de kunde under korgarna och slogs om varje retur. Men när bollarna inte vill i hjälper det tyvärr inte. Hanna slutar på 19p , Alexis på 7p och Sofie 6p. Tiasha (11p), Ida (9p) och Elin F (2p) som vanligtvis brukar dundra 3:or stannade på blyga 3/11, 3/9 respektive 0/4. Cayla slutade på 9p.

Men istället för att fokusera på just matchen idag, vill vi istället tacka framförallt Robin, Tomas och LAGET. Fy fasiken vad ni är bra och vi är så otroligt stolta över er prestation. Tack till alla funktionärer, sponsorer, Basketsverige som visat oss stöd från söder till norr och TACK TACK TACK Göteborg för ert engagemang. Ni är fantastiska!
GO LIONS!

Inlägget kommer uppdateras med spelarintervjuer och coachens ord.

Sponsorer och partners

Officiell bolleverantör