Slutspelet 20-21: Kvartsfinalernas Lag

Slutspelet 20-21: Kvartsfinalernas Lag

SBL innehåller många profiler, och under grundserien tas Veckans Lag ut för att lyfta de fem främsta prestationerna. Grundserien är slut, men Veckans Lag-juryn har inte gått på någon ledighet utan de har tagit ut de fem bästa spelarna från kvartsfinalerna i SBL dam 20-21. Här är de fem bästa spelarna från kvartsfinalerna.

Klara Lundquist, Alvik Basket

Alvik hade inga större problem med att ta sig vidare till semifinal där man vann med 84-49 och 84-61 mot Uppsala och kunde gå vidare från serien med 2-0 i matcher. Klara Lundquist har imponerat under grundserien, och imponerade även i kvartsfinalerna där hon stod för 19 poäng, 9 assist och 3 steals i match ett och 18 poäng och 4 assist i match två.

Maggie Lucas, Luleå Basket

Även Luleå tog sig förbi kvartsfinalerna relativt bekvämt och segrade mot Eos med 100-66 och 81-52 och visade prov på både bra försvar och bra offense inför de stundande semifinalerna. Maggie Lucas svarade för 21 och 20 poäng över de två matcherna och sköt 50% både på 2- och 3-poängsförsöken på 12 tvåor och 18 treor.

Ama Degbeon, A3 Basket Umeå

Hur stavar man matchvinnare? Ama Degbeon. Tyska Degbeon stod för två imponerande insatser när A3 Basket Umeå tog sig till semifinal efter 83-82 i match ett och 65-64 i match två mot Södertälje. En kvartsfinalserie som inte hade varit oförtjänt av en tredje avgörande match. I match ett stod hon för 22 poäng och 16 returer och i match två 21 poäng och 17 returer, men ännu viktigare satte hon de två sista poängen med två sekunder kvar som innebar 2-0 i matcher och en säkrad semifinalbiljett för västerbottningarna.

Alexis Hyder, Högsbo Basket

Serien mellan Högsbo och Norrköping innehöll det allra mesta och den neutrale kan knappast klaga på mycket i den serien. I det första mötet, som gick till förlängning, stod Hyder för 25 poäng och 9 returer och i det andra mötet 17 poäng, 16 returer och 6 assist, och bara det hade troligtvis varit tillräckligt för en plats i kvartsfinalernas lag, men insatsen i den tredje helt avgörande matchen är en som de som såg matchen på SVT sent kommer glömma. I den tredje perioden ledde Norrköping med 13 poäng som mest, och det såg för ett tag ut som att Högsbos säsong skulle ta slut redan i kvartsfinal, men Alexis Hyder stod för smått ofattbara 46 poäng (!) när Högsbo vände och vann och tog sig till semifinal efter 87-77.

Erika Davenport, Norrköping Dolphins

Norrköping stod utan en av sina största stjärnor i Chanelle Molina på grund av skada som kraftigt påverkade deras chanser att ta sig vidare, men det går knappast att klaga på Norrköpings insatser över de tre matcherna där övriga laget gemensamt axlade ansvaret från det tomrum som Molinas skada lämnade, och trots uttåg i kvartsfinal finns det mycket positivt för Norrköping att ta med sig från avslutet på säsongen. Erika Davenport gör det allra mesta på planen, och det riktigt bra. En mångsidig spelare som i första matchen stod för 16 poäng och 21 returer, i match två 14 poäng och 9 returer och i den tredje avgörande matchen 17 poäng och 10 returer.

Sponsorer och partners

Officiell bolleverantör