Kvartsfinalseger, semifinal nästa!

Kvartsfinalseger, semifinal nästa!

Vi börjar med att tacka Wetterbygden för kvartsfinalserien och det ska bli roligt att följa deras framtid. Vi ses nästa år och ser redan fram emot det.

Matchen då… vi börjar väldigt svajig med turnovers samt släpper Wetterbygdens spelare in i mitten så att vi tappar rotationen. Vi tar lite onödigt svåra avslut och slänger iväg väldigt slarviga passningar, men när vi attackerar så kommer vi till avslut som renderar i flera foul och straffkast. Den första perioden präglas av turnovernas glada afton från båda lagen innan den är slut och tavlan visar 13 – 16.

Vi fortsätter att slarva och missa både passningar och skott. Det ser riktigt okoncentrerat ut ända till 5:e minuten. Då kliver Hollie in på banan igen och gör 5 – 0 själv och sedan Tiff ytterligare 2 poäng, vi leder med 8 poäng. Wetterbygdens Krsmanovic sänker en trea och det är 5 poäng upp. 2 poäng till för Wetterbygden och det är endast tre poäng upp. Sedan får vi ordning på maskineriet och skärper till spelet och vi kan gå till halvtidsvila med 8 poäng upp.

I andra halvlek får vi ordning på spelet och vi drar ifrån all mer resterande av matchen. Där ser man åter skillnaden i bredden på lagen, när vi har roterat spelare hela matchen så har Wetterbyden det svårt att stå emot hela distansen ut.

Hela laget får åter se golvet och vi får upp startspelarna i nästan normala siffror igen. Hollie stämplar in från 3 med 5 av 7 hela 71, % vilket kommer att behövas. Alyssa levererar en dubbel dubbel med 10 reeturer och 11 poäng och Tiff gör detsamma med 10 assist samt 13 poäng.

Coach Enjebo summerar: ”Vi svara upp till slut och klarade av att göra jobbet. Det satt lite hårt inne innan,vilket inte var oväntat eftersom Wetterbygden hade allt att vinna och det brukar vara tufft att spela mot underdogs. Roligt var att Hollies skytte är tillbaka och att Alyssa gjorde också en bättre match än de senaste. Vi kunde hålla intensitet uppe i 40 min tack vare att vi har så bred trupp och alla bidrar.”

Nu laddar vi för Telge som vi historiskt sett mött i slutspel ett antal gånger, så det är två Eurocup-lag som kommer att göra upp om finalplatsen. Så nu blir det till att ställa om, det är inte långt kvar.

Sponsorer och partners