Lagsegrar och walkover i sista omgången innan landslagsuppehållet

Lagsegrar och walkover i sista omgången innan landslagsuppehållet

Omgången inleddes med att Helsingborg tog emot A3 Basket Umeå under onsdagskvällen när hemmalaget saknade flera spelare och även head coach Ville Tuominen på grund av sjukdom. Ama Degbeon som fanns med i Veckans Lag från den förra omgången visade upp fortsatt god form och stod för 22 poäng och 18 returer när gästerna segrade med 103-66 i GA-hallen i Helsingborg.

Luleå Basket fortsatte på vinnarspåret när man besökte Uppsala Basket under onsdagen. Som i Luleås tidigare vinster så är poängfördelningen inom laget jämn, och hela nio av elva spelare gjorde poäng för Luleå när norrlandslaget vann med 69-59 i Upplands Bilforum USIF Arena.

I Stadium Arena bjöds det på dramatik när Mark Basket pressade Norrköping Dolphins till matchens slutskede. Med tre minuter kvar var ställningen helt lika med 63-63 men sju poäng från Anna Lundquist i crunch time var starkt bidragande till att Norrköping kunde studsa tillbaka in på vinnarspåret igen och ta sin fjärde seger.

Högsbo Basket hade som uppgift att studsa tillbaka efter två jämna matcher mot Umeå och Luleå i de två senaste omgångarna som bägge slutade i förlust. Södertälje BBK stod för motståndet och Högsbo gjorde det som de själva både behövde och ville, och sedan lite till. I halvtid höll man Södertälje till enbart 26 poäng, och efter 40 spelade minuter var slutresultatet 94-60 och Högsbos tredje seger ett faktum. Alexis Hyder stod för en typisk Alexis Hyder-match där hon var överallt

Fyra matcher under onsdagen och för att få nästa resultatrapport spolar vi fram till lördagen där Södertälje BBK tog emot Helsingborg BBK i en match där båda lagen spelade under onsdagen. Södertälje kopplade greppet om matchen i första perioden som man vann med 17-10, och även om det var stundtals var lite guppigt kunde man någorlunda bekvämt ro hem segern efter 81-50 i Täljehallen. Tydligaste utropstecknet var 16-åriga Edessa Noyan i Södertälje som var matchens både bästa poängplockare och returtagare (!) med 18 poäng och 13 returer på 18,5 minut.

I veckans sista match innan det skulle bli dags för landslagsuppehåll så lämnade Visby Ladies walkover mot Wetterbygden Sparks timmar innan uppkast på grund av kraftiga misstankar av utbredd covid-19-smitta i laget. Då situationen uppstod mindre än 48 timmar innan uppkast tilldömde Svenska Basketbollförbundets Tävlingsutskott Wetterbygden segern med 20-0.

Sponsorer och partners

Officiell bolleverantör