Louise Skyttevall förnyar med Uppsala

Louise Skyttevall förnyar med Uppsala

Det är med glädje vi kan presentera Louise Skyttevall, som klar för den kommande säsongen.

Louise Skyttevall, född 1998, började studsa basketbollen i Alvik i pappa Åkes förra klubb. Efter familjens flytt till Uppsala har Louise varit oss trogen till förra hösten då collegeäventyret lockade. Nu blev det inte som Louise förväntat sig med de utbildningar hon antagits till och hon återvände hem från Florida efter några veckor.  Till kommande säsong har Louise valt studier i Uppsala och är nu innehavare av ett  Zennström-stipendium.

Louise, 178 cm lång spelar helst på position 2-4, där hon med sitt fina spelsinne bl.a. har en viktig roll i defensiven och de två senaste hela säsongerna varit vår främsta på att sno bollen av motståndarna (även kallat steals). Hon är en del av Uppsalas gyllene 98-generation, som sopade hem nästan allt de ställde upp i, gudmedaljer i RM, USM och Scania Cup finns på hyllorna. Louise har av basketkännare ansetts vara en av svensk dambaskets största talanger och har gjort ett gäng ungdomslandskamper. Hon utsågs till Scania Queen 2013, en ära hon bl. a. delar med Agnes Nordström (2004).

Louise hade fyllt 15 år då hon klev in i damettalaget och säsongen därpå blev det premiär i Basketligan. Efter missräkningen med collegekarriären spelade Louise enbart i fyra av våra matcher den gångna säsongen. Det är inte rättvist att med så få matcher dra några slutsatser från statistiken. Som jämförelse spelade Louise säsongerna 2016/17 och 2017/18 i startfemman i 40 av 48  matcher och snittade 25-29 minuter per match. 2017/18 svarade hon för 9,9 poäng, 5,5 returer vilket gav 10,5 effektivitetspoäng. En prestation som mer motsvarar den talang Louise är.

Välkommen tillbaka Louise!

(Text: Christer Hagberg/Foto: Daniel Carlstedt)

Sponsorer och partners