Luleå tvingar fram femte avgörande final

Luleå tvingar fram femte avgörande final

Luleå utjämnade finalserien mot Alvik till 2-2 genom att vinna med 76-66 i den fjärde matchen. Nu väntar en helt avgörande SM-final på tisdag i Åkeshovshallen.

Efter att Alvik vunnit de två första matcherna i finalserien var det få som trodde att Luleå skulle kunna hämta sig. Men vinnarinstinkten sitter djupt i de norrbottniska väggarna och nu kommer allt avgöras i säsongens sista match.

Luleå har lyckats hitta ett defensivt svar på Alvik som har haft det svårt när trepoängarna inte sitter. – Det är nyckeln till allt, säger Luleås Matilda Ekh till SVT efter finalmatch €.

I en femte och avgörande final kan allt hända och det är oerhört svårt att sia om matchen. Dagsform, taktik, mentalitet, kämpavilja och nerver blandas i en härlig kompott och ingen vet vad som kommer ut när det är klart.

Matchen spelas tisdagen den 27 april kl 20.05 och sänds av SVT.

Luleå-Alvik 76-66 
Luleå: Maggie Lucas 22, Josefin Vesterberg 13, Matilda Ekh 12, Ellen Nyström 10, Chioma Nnamaka 8, Allis Nyström 6, Felicia Ponturo 3, Freja Werth 2.
Alvik: Klara Lundquist 21, Shanity James 9, Janel McCarville 9, Anna Stern 7, Paula Juhlin 7, Elin Ljunggren 4, Ellen Åström 4, Abigail Asoro 2, Hanna Käll 2, Nathalie Schönberg-Langanga 1.

Text: Johannes Wohlert

Sponsorer och partners

Officiell bolleverantör