Med sikte på cupens Final Four

Med sikte på cupens Final Four

En match om en plats i Svenska Cupens Final Four. Norrköping Dolphins välkomnar Alvik Basket och vill samtidigt ta revansch efter onsdagens förlust i Åkeshovshallen.
Coach Kevin Taylor Lundgren säger så här inför lördagens match:

“Äntligen hemmamatch igen efter drygt en månad sedan sist vi spelade i Stadium Arena. Vi har startat säsongen på ett positivt sätt och vill nu bygga vidare på det med avancemang till Final Four i Svenska Cupen. Motståndet för dagen är Alvik Basket som med bra kontinuitet de senaste åren varit med och slagits i toppen av tabellen.

Alvik är till stora delar motsatsen till oss i år på många punkter. De har en äldre trupp med mycket rutin och många duktiga stora spelare som tar mycket plats nära korgen till skillnad från oss med många nya spelare som vill skapa mer utifrån. Janel McCarville, Elin Ljunggren och Paula Juhlin har varit dominanta nära korgen inledningsvis och kommer bli en nyckel att stoppa. Bland guardsen är det före detta Dolphinsspelaren Anna Stern som har en stor roll i att få Alviks offensiv att klicka och unga talangen Tova Sabel som varit väldigt pricksäker utifrån som tar mest speltid. Ännu ett annat välbekant ansikte lär göra debut i Stadium Arena för bortalaget i Shanity James som kommit tillbaka till SBL dam.

Viktigt inför matchen blir att bygga vidare på det jobb vi gjort defensivt de första matcherna. Returtagning, defensiva omställningar och bollpress är tre saker som måste vara på topp för att kunna rubba den mycket starka offensiv som Alvik visat upp. Offensivt måste vi fortsätta spela med tempo och se till att skapa möjligheter för varandra.

Vi behöver alla energi vi kan få och hoppas publiken vill ge oss den. En plats i Final Four står på spel – låt oss tillsammans ta den.”

Uppkast lördag 15.00 i Stadium Arena.

Robin Svensson
robin@dolphins.se

Sponsorer och partners

Svenska Basketligan Dam