Molten och SBL Dam förlänger

Molten och SBL Dam förlänger

I 15 år år har Molten varit exklusiv bolleverantör till Sveriges högsta serie i basket för damer, och nu förlänger Svenska Basketligan Dam och Molten samarbetet över de två kommande säsongerna.

Säsongen 19-20 debuterade modellen BG4500 som officiell matchboll i SBL dam, och även 20-21 kommer bollen som har den klassiska 12-panelsdesignen och är tillverkad i premium-kompositläder att ha huvudrollen när buzzer beater-skottet går ring-ring-i, no look-passen når skytten på trepoängslinjen och en steal förändrar matchbilden.

Vi är oerhört glada att meddela att vi även för de två kommande säsongerna är den officiella matchbollsleverantören till SBL Dam. Med ett kompromisslöst engagemang för kvalitet är Molten dedikerade till att ligga i framkant inom teknisk innovation med målet att tillhandahålla produkter av högsta kvalitet. Valet av matchboll faller återigen på BG4500 som tack vare ett EVA skum i uppbyggnaden blir mjukare och enklare att kontrollera. BG-seriens teknologi är framtagen tillsammans med FIBA för att främja den snabba och tekniska spelaren. Vi på Molten är stolta över att få fortsätta att leverera en matchboll till ligan som är oerhört omtyckt av de flesta spelare och vi ser fram emot en, möjligen ovanlig, men spännande säsong.

– Frida Claesson, Molten

Vi är väldigt nöjda att fortsätta samarbetet med Molten, men allra gladast är våra spelare. Men det här avtalet i mål, så är vi snart redo att rulla igång säsongen!

– Elisabeth Egnell, ordförande Basketligan Dam-föreningen

Sponsorer och partners

Officiell bolleverantör