Organisationsförändringar i Uppsala

Organisationsförändringar i Uppsala

Uppsala förstärker organisationen runt laget genom att göra en rokad i ledningen.

Ashleigh Brown har tagit på sig rollen som sportchef i föreningen. En roll vi vill att Ashleigh ska uppbära under säsongen. Vi är muntligt överens, men Ashleigh, som nu befinner sig på bröllopsresa, har ännu inte hunnit skriva under kontraktet. (Allas våra lyckönskningar till Ashleigh och Agnes). Den plats hon därmed lämnar i coachstaben tas över av Ike Person.

Två personer med lång erfarenhet av basket på elitnivå knyts nu starkare till laget och föreningen. Ashleigh har ju upprätthållit rollen som assisterande coach sedan säsongen 2017/2018, medan Ike till och från coachat damligalaget samtidigt som han har en bra överblick över kommande talanger från sin position som lärare i basketklassen på Gränbyskolans högstadium. Ike gick ju som bekant in som head coach när Janne Hänninen och våra vägar skiljdes åt i februari.

När vi tidigare pratade med vår nye headcoach Mady Mahdy, tyckte han att det skulle bli bra med en erfaren assisterande coach som mentor och bollplank. En tränare som dessutom kan alla Uppsalafostrade tjejer och Uppsalas basketfilosofi.

Välkomna in i era nya/nygamla roller Asleigh och Isaac!

(Text: Christer Hagberg/Foto: Daniel Carlstedt)

Sponsorer och partners