SEGER I FÖRSTA HEMMAMATCHEN MOT EOS FRÅN LUND

Vinst i hemmapremiären.

Efter periodsiffrorna 20-28, 20-18, 32-14, 24-33 så blev slutresultatet 96-93 till oss. Emma Stach visade precis varför vi rekryterade henne. Hon klarade av den tuffa uppgiften att spela försvar på Eos stjärna Alexa Middelton och samtidigt göra 38 poäng framåt. Hon är en högklassig poänggörare inte minst från 3-poängslinjen. Totalt satte hon 14 av 16 skott på 35 minuters speltid.

Givetvis vinner inga spelare matcher ensamma. Många bra saker hände trots att vi släppte in 93 poäng.
Ama Degbeon med 14 poäng och 7 returer var viktigt för oss. Isabelle Edholm kom in med energi och gjorde ett mycket bra jobb i försvaret och då framförallt på Middleton. Cajsa Uhrström visade att hon är en skytt av rang med sina 3 raka treor i andra halvlek. Janee Thompson klev fram i viktiga lägen av matchen och visade då sina blixtsnabba färdigheter i avsluten.

Eos har en spelstil som utmanar motståndaren till att ta snabba avslut. De styr ofta tempot matcherna med egna snabba avslut samtidigt som man ligger nära i försvaret, ofta även med helplanspress. I de två första perioderna var skillnaden mellan lagen att de satte sina skott och hade en högre skottprocent än vi. I tredje perioden tar vi över matchen och avslutar till slut med seger. Vi fortsätter att arbeta med vår lagbyggnad och kommande vecka med fokus på försvaret.

//Janne Enjebo

A3 Basket Umeås Janee Thompson med bollen.

Sponsorer och partners

Officiell bolleverantör