Seger i semifinal 1!

Seger i semifinal 1!

Vi kunde inte fått en bättre start i semifinalserien mot Telge. Det blev en match där vi startade med hög intensitet i försvar, vilket ledde till snabba enkla avslut framåt.  Det flöt på under period ett och två, kanske de två vassaste perioder som vi gjort under säsongen.

Alla bidrog, framförallt i försvar och Telge fick svårt att hitta enkla avslut och en stor del av de öppna lägen som Telge fick missades.

Andra halvan av matchen blev en transportsträcka där vi i princip bytte poäng. Vi vinner både period 3 och 4, men endast med 2 respektive 1 poäng. Vi roterade friskt på alla spelare utan att tappa i kvalitet, vilket visar på vilken bredd vi har. Vi tog faktiskt Telge till ett antal 24 sek avblåsningar under matchen, vilket känns tryggt inför nästa match.

Vi pressade Telge till 17 TO som resulterade i hela 26 poäng jämfört med 7 poäng på våra 14 TO. Vii lyckades med bedriften att stänga ner de flesta i Telge och Klara blev väldigt ensam offensivt.

Det som hade stor betydelse för segern, var poäng från bänken. Vi lyckas få hela 27 poäng från våra avbytare medan Telge endast fick 10.

Tittar vi på statistken i övrigt vinner vi returtagningen med 47 mot Telges 35, assists med 20 mot 10 för Telge, vi har 45 % mot 32 % för Telge från 2 samt 79 % från straffkast mot Telges 54 %.

Sett över hela matchen så var det bara skyttet från 3 p som var helt jämnt nämligen 29 % och vi hade bara en steal mer.

Det här var en total laginsats där alla utom en gör poäng. Vi har bara två spelare som gör mer än 10 poäng, det är styrka. Alla spelare ger allt och bryr sig inte om hur mycket speltid man har eller vilken statistik man har, huvudsaken är att vi vinner. Det här är ett lag som vill arbeta tillsammans och har ett gemensamt mål, vilket bådar gott inför fortsättningen.

Coach Enjebos intryck av matchen: “Första halvleken avgjorde, framförallt andra perioden. Vi snor bollar och springer. Vi anpassade försvaret till deras setoffence, vilket de hade svårt handskas med. Vi håller dom på 21 poäng i de två första perioderna, inte över 30 visar på bra försvar.”

Nu blir det till att analysera vad vi kan förfina inför helgens semifinal 2 och ladda batterierna. Vi  måste vara fullt förberedda eftersom Telge säkert vill visa att man inte ger upp något gratis i Telgehallen.

Sponsorer och partners