Semifinalernas lag

Semifinalernas lag

Under slutspelet förändrar vi “Veckans Lag” och utser istället de fem spelarna som har presterat bäst efter respektive slutspelsserie. Vi fick se många bra prestationer i semifinalerna men fem spelare presterade extra bra och har tagit en plats i “Semifinalernas lag”. 

Semifinalernas lag är:

Tiasha Gray, Högsbo Basket

Nykomlingarna Högsbo har tagit sig till SM-final, en anledning stavas Tiasha Gray. I semifinalserien snittade hon 15.3 poäng och 5 returer per match.

Leah ScottIK Eos

IK Eos nådde inte längre än semifinal men en som såg till att skapa oreda hos Högsbo Basket var Leah Scott som med 12.7 poäng och  7.7 returer i snitt var Eos mest framstående spelare.

Hanna Johansson, Högsbo Basket

Importspelare i all ära men motorn i Högsbo Basket är rutinerade Hanna Johansson som var med och tog upp Högsbo i ligan och nu får leda sitt lag i en SM-final. Hanna Johansson snittade 13.7 poäng, 2.3 assist och 10.3 returer per match i semifinalserien mot Eos.

Klara Lundquist,Telge Basket

Årets guard i SBL Klara Lundquist gjorde vad hon kunde för att ge A3 Basket Umeå en match i semifinalserien. Även fast hon till exempel  i den andra matchen stod för hela 32 poäng (!), räckte det inte. Telge fick se sig besegrades med 0-3 i matcher. Men ingen skam över Klara Lundquist som snittade 19.7 poäng, 5.3 returer och 4.7 assist i semifinalserien.

Tiffany Brown, A3 Basket Umeå

Årets artist i SBL Tiffany Brown visade upp sina kvalitéer även  i semifinalserien och ledde från bakplan sitt A3 till klubbens femte raka SM-final. I semifinalserien snittade Tiffany Brown 12 poäng, 6.7 assist (!) och 4.3 returer.


 Veckans lag utses av en jury som består av representanter från klubbarna och ligaföreningen. 


Grafik toppbild: Louie Söderberg
Text: Rikard Aspegren (rikard@basketligandam.se)

Sponsorer och partners