SM-Final!

SM-Final!

Nu ska vi möta Högsbo i final som slutade 7:a i grundserien och började helt otippat med att slå ut svenska mästarna Luleå i kvarten. Vilket säkert gav en bra slant för de som vågat satsa på Högsbo. Därefter så avfärdade man EOS av bara farten, vilket kanske inte var lika oväntat.

Högsbo är en motståndare som vi inte på något sätt får underskatt. Även om vi vunnit båda matcherna vi mötts är en final något helt annat, var så säker.

Även om Högsbo slutade 7:a så hade undertecknad faktiskt tippat att de skulle kunna vara bland de 5 bästa, så det är väl egentligen ingen överraskning att de skulle kunna göra bra ifrån sig.

Högsbo är ett annat lag nu jämfört med det vi mötte hemma i januari och slog med 15 poäng. Dels för att de nu har fått ett självförtroende och att man förstärkt med nya amerikanska Calya McMorris. I senaste matchen när vi möttes så sköt de 16 % från 3 och Tiasha Gray endast sköt 3 av 17 totalt, hon brukar ligga betydligt högre.

Det först och främst 4 spelare i Högsbo som producerar mest offensivt och vi måste ha koll på. Det är Tiasha Grey, Cayla McMorris, Alexis Hyder samt Hanna Johansson. De står för 62,6 poäng av lagets totala 75,2, vilket säger en hel del. Trots det får man inte glömma bort att de svenska spelarna som i hösta grad bidrar.

Vi har idag alla spelare utom Frida Modig att tillgå och träningarna ser bra ut. Det är bra fart med smågriniga vinnarskallar som både ger och tar. Trots det så är de inga hard feelings när man kliver av banan och det bådar gott.

Det har på matchdagen gått 20 dagar sedan semifinalerna avgjordes, vilket borde betyda att båda lagen är väl förberedda. Vilka faktorer kommer då att avgöra? Nya taktiska drag, har forman bevarats? Det svaret får vi först matchdagen.

Coach Enjebo säger: ”Äntligen….visst är det bra med längre uppehåll för att kunna träna på vissa saker och rehab till de som behöver det. Men, det var ett tag sedan båda lagen spelade match så det ska bli intressant att se vilket lag som svarat bäst på uppehållet.”

Vill ni ha svar på frågorna så råder vi er att komma och stödja oss. Vi är det enda laget kvar i slutspel i Umeå. Så vi måste visa övriga Sverige att A3 basket och Umeå som sportstad fortfarande är att räkna med.

Game on!

Sponsorer och partners

Officiell bolleverantör