Stödpaketspengarna har nått SBL dam – “Vi är starkare tillsammans”

Stödpaketspengarna har nått SBL dam – “Vi är starkare tillsammans”

SBL dam tilldelades 619 000 kr av regeringens stödpaket för det intäktsbortfall som ligan och klubbarna drabbats av på grund av Corona. Föreningarna i SBL dam bedriver verksamhet under väldigt olika förutsättningar och ett inställt slutspel har drabbat på olika sätt. Statsbidraget ska gå till akut stöd för förlorade intäkter i enlighet med RF:s direktiv och vi hade begärt en högre summa baserat på ackumulerat budgeterat nettoresultat för ligaföreningarna perioden 12 mars – 30 juni 2020. Självklart hade vi hoppats på en större tilldelning, men vi är tacksamma för det stöd vi får. 

Inom SBL dam har bidraget fördelats baserat på en modell som tar hänsyn till publiksiffror och inspelade poäng pre-corona, vilket återspeglar vilka föreningar som de facto förlorat mest, men också en solidarisk fördelning.

Vi är starkare tillsammans och ligaföreningen är ett forum för konstruktiva diskussioner som ska präglas av en vilja att hjälpa varandra och ligan. På plan är det 100% kamp och konkurrens, men vid sidan gäller det som är bäst för SBL dam och svensk basket. 

Det är härligt att se att så många klubbar redan annonserat spelare och coacher inför nästa säsong. Jag ser fram emot en spännande säsong med massor av bra basket!

Elisabeth Egnell
Ordförande, SBL dam ligaföreningen

Sponsorer och partners

Svenska Basketligan Dam