Storpublik väntas inför final 4!

Storpublik väntas inför final 4!

Tänk hur fort det kan svänga i basket.

Vi spelar bra basket första 10 minuterna och det gör även Luleå, som kan ta ledningen i första perioden med 27 – 22. Trots det så fanns det ingen anledning att känna oro utan bara fortsätta att spela.

I andra får vi igång försvaret och spelet började likna det vi hade i final nr 2 och när det är halvtid så står det 41 – 48. Det känns som vi har greppet om matchen med stabilt spel.

I början av tredje så såg det ut som vi inte var helt fokuserade, utan vi gör två enkla misstag som Luleå tar tillvara på, 5 – 0 på 35 sekunder.

Därefter är hela matchen en batalj, nästan som ett slagfält. Spelare flyger till höger och vänster, det liknade ibland mer handboll. Men är det slutspel så är det och det är bara att tugga i sig.

Matchen avgörs i princip vid två tillfällen:

Först när Thomas stelar bollen från Brianna vid ställningen 70 – 70. Hon får direkt tillbaka bollen och sänker en trea. Då börja Luleå tro på det.
Sedan när det är 1.07 kvar så hystar bokstavligen Motley iväg en trea så att Luleå får ledningen med 7 p. Efter det kunde vi inte hämta igen underläget helt utan det stannar på 83 – 79.

Vi får lyfta på hatten för Luleå som denna gång var kyligare i avgörande läge.

Det här var ändå ett steg framåt mot för förra matchen på bortaplan och vi visar med klar tydlighet att det här laget kommer att kriga hela vägen och en vinst på bortaplan är inte långt borta.

Coacha Enjebo säger följande om matchen:

“Så här några timmar efter vår match i Luleå så bär jag ändå med mig många positiva saker trots förlust, då vi genomförde stora delar av matchen på ett mycket bra sätt.

Det finns dock några saker vi måste jobba med. Detaljer för hur vi spelar och följer våra regler försvarsmässigt inte minst. Vi släpper till en del enkla avslut då vi inte kommunicerar och roterar vid hjälpförsvar samt boxar ut. Detta måste bli bättre om vi ska slå ett anfallsstarkt Luleå”

Vi tackar coach för det och hälsar er välkommen till Umeå Energi Arena onsdag 25/4!

Sponsorer och partners