Storvinst i andra finalmatchen för Udominate.

Storvinst i andra finalmatchen för Udominate.

Först vill vi gratulera Brianna till SBBF’s pris som Årets Försvarsspelare. En fantastiskt ödmjuk och professionell spelare som är otroligt uppskattad av alla, både på och utanför planen.

Finalmatch 1 borta i Luleå var mycket en jobbig upplevelse i första halvlek, men vi visade i andra halvlek vad vi kan och var nära men vi nådde inte hela vägen. Man kunde ändå se en tenens i slutet av matchen där uppe, att vi började få ordning på spelet och känslan var bra trots förlusten.

Så startade final 2 och på samma sätt som uppe i Luleå, vi ligger under med 0 – 8 efter bara några minuter. Sen klev Tiffany in i handlingarna och som hon gjorde det, hon visade att matchen i Luleå redan var glömd och fokuset var här och nu.

Vi genomförde en fantastiskt underhållande, fartfylld och bra basketmatch. Vi vinner alla perioderna, vilket inte brukar hända speciellt ofta i ett finalspel. Det var en match helt i publikens smak, det bjöds på snabba uppspel och ett skytte av helt annan kaliber än matchen uppe i Luleå. Vi spelade klart mycket bättre försvar än vad vi gjort på länge och det satte tonen för hela matchen.

Vi måste tacka de 976 personer som kom till hallen och bidrog med energi. Det är såååå mycket lättare att spela med det stödet av en stor publik.

Tiffany presterade 16 av 22 i skyttet vilket gav hela 35 poäng samt lägg därtill 9 returer och 37 i effektivitet.

Gigi drog i ett par treor och slutade med 11 poäng, vilket vi saknade i bortamatchen. Lägg därtill att hon spelade bra försvar.

Lisa dominerade under korgarna 16 returer varav 7 offensiva och 14 poäng med 50 % skytte samt 6 av 8 straffar. Det är riktigt bra.

Brianna drog upp tempot så att alla i laget kunde springa och vi kunde göra hela 24 p på fast breaks. Hon producerade 13 p, 9 returer och hela 8 ass!!!
Mante sätter 7 av 12 skott, samt 5 av 6 straffar, vilket gav hela 20 poäng.

Låt oss inte glömma Ana-Maria, Danielle och Sandra som jobbar bra i försvar, vilket är lika viktigt. Samt att Moa får komma in i slutet och göra några minuter.

Men vi njuter idag och och kanske en stund imorgon, men sen är det ny match igen på måndag. Vi längtar redan!

Sponsorer och partners