Styrkebesked och viktiga segrar i den femte omgången

Styrkebesked och viktiga segrar i den femte omgången

Tabellen haltar något på grund av framflyttade matcher, men matcherna i veckan som gått beskrivs bäst som den femte omgången som inleddes när Norrköping Dolphins gästade IK Eos under lördagen i en match med två lag som inlett säsongen starkt. Favoritskapet på förhand låg hos de flesta på Norrköping, men Eos lät inte något favoritskap skrämma dem och efter 27 poäng från Alexa Middleton kunde Eos säkra sin fjärde seger på säsongen med slutresultatet 73-69 vilket gör att de ligger på en andraplats i tabellen i SBL dam efter fem spelade matcher för Lundaklubben.

Två riktigt heta toppmöten stod också på menyn under lördagen och ett av dem var A3 Basket Umeå mot Alvik Basket där ställningen i halvtid var lika med 39-39, men efter 40 minuter stod Alvik som segrare efter återigen en monstermatch från Klara Lundquist som den här gången stod för en double-double med 22 poäng, 11 returer, 5 assist och 4 steals som var en av anledningarna till att Alvik kunde fortsätta sin säsongsinledning som obesegrade efter 68-75 i Umeå Energi Arena.

Uppsala Basket gästade Huskvarna Sporthall och Wetterbygden Sparks under lördagen där Uppsala skulle ta sin tredje seger på fem matcher. Zenta Meļņika, Kristina Puthoff-King, Klaudia Lukačovičová och Amanda Tivenius var den kvintett som stod för tvåsiffrigt antal poäng när 68-78 innebar fortsatt fin form och den tredje vinsten på fem matcher för Uppsala.

Luleå Basket tog emot Högsbo Basket under lördagskvällen i en match med två lag som sannolikt var måna om att spänna musklerna och visa vad man kan gå för i skarpt läge. En stark laginsats från Luleås sida med lagkapten Chioma Nnamaka som poängbäst i laget med 14 poäng gjorde att man vände underläge i halvtid med 36-42 till vinst med 78-74 och därmed tog sin tredje seger i sin fjärde SBL-match på säsongen.

I Kinnahallen tog Mark Basket emot Visby Ladies i ett möte där en segernolla skulle spräckas hos något av lagen. Starka individuella prestationer från Visbys sida där Jessica Kelliher gick upp i skytteligaledning efter hela 45 poäng och guarden Jayde Christopher stod för en triple-double med 17 poäng, 14 assist och 10 returer som var starkt bidragande till att Visby kunde ta sin första seger på säsongen med slutsiffrorna 90-105.

Sponsorer och partners

Officiell bolleverantör