Styrkeprov för A3 Basket i UMMC Cup.

Styrkeprov för A3 Basket i UMMC Cup.

Nästa utmaning för Umeålaget.

Efter två tuffa och lärorika matcher mot Reyer Venezia samt en veckas träningsläger i Venedig, så har vi nu tagit oss till Ekaterinburg i Ryssland. Där ska vi spela en turnering mot absolut tuffaste tänkbara motstånd med bl.a UMMC Ekaterinburg. 

Coach Enjebo säger följande om UMMC och turneringen:
“Vi kommer först att möta UMMC som är ett otroligt starkt lag och som förutom några av de bästa WNBA-spelarna även består av ryska landslagsspelare så som Beglova, Belijakova, Musina mfl.

Tyvärr så kommer inte spelarna från WNBA att vara på plats under turneringen, eftersom de spelar VM på Teneriffa just nu. Men…. trots det så förfogar UMMC över en drös med mycket kompetenta spelare, så det kommer att bli en härlig utmaning.

Vi ser fram emot matchen som spelas kl 16:00 svensk tid och som ska sändas på internet, så ta chansen att se ett av världens bästa lag.”

Matchen visas på följande länk:
https://www.youtube.com/watch?v=XjddvHlhaPw

Under veckan i Venedig har laget tränat bra och det ser allt bättre ut, så UMMC känns ändå inte som någon omöjlighet. Kan vi bara fortsätta att spela på samma sätt som vi gjorde i vår sista match mot Venezia och lite bättre, då kan vad som helst hända.

I skrivande stund så är alla spelare tillgängliga för spel och vi ser verkligen fram emot två tuffa matcher. Det är absolut den bästa tänkbara uppladdning inför säsongsstarten, så häng med och missa inte möjligheten att se UMMC. Det är flera tusen på läktaren och det är träningsturnering!!!! Kan det bli häftigtare…. skulle inte tro det!

Laget landar på svensk mark under torsdagen den 27 sep, och fortsätter resan direkt vidare till Göteborg och Högsbo för första ligamatchen i SBL under lördagen mot nykomlingen Högsbo Basket.

Sponsorer och partners