Svenska Basketligan Dam 2019/20 avslutas i förtid

Svenska Basketligan Dam 2019/20 avslutas i förtid

Svenska Basketbollförbundet har efter möten under dagen med bland annat Riksidrottsförbundet beslutat att stoppa spel i förbundsserierna, däribland Svenska Basketligan Dam, med omedelbar verkan med hänsyn till att stoppa Coronaviruset covid-19:s spridning.

Basketvänner,
Att avsluta basketsäsongen i förtid är otroligt sorgligt, men givet situationen är Svenska Basketbollförbundets beslut förståeligt och rätt. Omsorgen om spelare, ledare och supportrar är det viktigaste. Det är inte ansvarsfullt att samla människor till match i dessa tider och vi kan inte sia om hur lång tid det tar innan situationen stabiliserats. Flera lag har också utländska spelare och vi vill ge dem möjlighet att resa hem till sina familjer i bland annat USA.

Detta innebär att ställningen i grundserien gäller som resultat i SBL dam 2019/2020. Därför vill jag gratulera Luleå basket, men jag vill OCKSÅ gratulera samtliga lag i SBL dam till en otroligt spännande, underhållande och välspelad säsong där slutspelet var mer öppet än på många år.

Även om säsongen slutar abrupt så ska vi inte glömma alla framgångar och härliga stunder vi haft under året. Vi har fått njuta av mängder av bra basketmatcher. Unga talanger har visat att framtiden är ljus, vi har fått lära känna spektakulära spelare från andra länder och vi har fått beundra de skickliga spelare som utgör stommen i ligan ännu en säsong.

Nu behöver vi alla fokusera på att hålla oss friska. Men jag hoppas innerligt att vi också snart kan se framåt och börja förbereda oss för nästa säsong. Låt oss ta all den kraft vi inte hann få utlopp för i år till att göra säsongen 2020/2021 ännu bättre!

Ta hand om varandra!

– Elisabeth Egnell,
ordförande ligaföreningen SBL dam

Sponsorer och partners

Officiell bolleverantör