Svenska Cupen kvartsfinal!

Svenska Cupen kvartsfinal!

Efter en tuff bortamatch mot ett mycket starkt Orman Genclik måste vi snabbt ladda om och ställa in oss på Svenska Cupen. En ny bortamatch igen och då i Svenska Cupen, men som tur är den inte lika långt bort som Turkiet utan 27 mil norrut till Luleå där RIG Luleå väntar.

RIG Luleå är ett lag som består av unga hungriga spelare från hela Sverige som valt att förkovra sig och försöka komma så långt som det är möjligt genom gedigen basketfostran. Det gör det svårt att plocka ut några speciella spelare eftersom det finns månaga spelare och konstellationer som RIG kan ställa på banan. Ofta spelar de runt på spelarna och poängfördelningen är jämt fördelad i de flesta matcherna. De brukar inte bry sig om hur motståndet ser ut, utan spela sitt spel och göra det så bra som möjligt. Det visar även resultaten hittills eftersom RIG Luleå leder Basketettan norra, de är vana att vinna.

Coach Enjebo säger: ”Vi åker upp till Luleå för att möta ett talangfullt RIG. Vi måste kunna bevisa för oss själva att vi spelar på en annan nivå till vardags. Vi måste ta oss an matchen med fullt fokus från uppkast. Vårt skytte har inte fungerat på ett tillfredställande sätt så detta är en ytterligare match att få det att vända. Det bästa laget för dagen kommer att vinna.”

Läget i laget är som vanligt vid den här tidpunkten på säsongen med lite skavanker här och där på en del spelare, så vi får se hur laget ser ut matchdagen. Hur det går…. jag det vet vi imorgon 🙂

Sponsorer och partners