Tidig julfest i Eoshallen

Tidig julfest i Eoshallen

På lördag den 22 december, mitt i julförberedelserna, kl. 14.30 spelar Eos och Högsbos damer sin sista match innan helguppehållet. Nykomlingen Högsbo kommer till Eoshallen och det har stora chanser att bli en intressant match.

Högsbo tog i våras steget upp till högsta serien igen, efter att i flera år spelat i Basketettan. Högsbo är en klubb som på många sätt liknar Eos: Damlaget i högsta serien, herrlaget i Superettan, en egen hall (Gothia Arena) och en stor ungdomsturnering (Basketfestivalen).

Som nykomlingar i Svenska Basketligan har de under hösten imponerat på planen, tagit sex segrar på de första nio matcherna och spelat utan respekt mot de etablerade topplagen. Det är alltså ett starkt lag som kommer till Lund på lördag.

Head coach Robin Sandberg förfogar över två USA-spelare: Tiasha Gray (guard) och Alexis Hyder (inside) som tidigare har spelat i Basketligan Dam med Robin som coach och båda är effektiva. Inside finns också Hanna Johansson, som är rutinerad och vet hur hon bäst gör nytta för laget. Ida Fredriksson är en egen produkt, som länge varit lovande, fått ett par säsonger förstörda av skador, men som nu visar att hon är väl kvalificerad att spela i Svenska Basketligan.

För Eos del gäller det att avsluta hösten på ett bra sätt och fortsätta spela det försvarsspel som de gjorde mot Wetterbygden hemma. Då fungerade den defensiva taktiken mycket bra, och coacherna Kevin Taylor och Knubbe Nordqvist var mycket nöjda med den delen av spelet. Offensivt gäller det att inte spelet ”stannar” utan att bollen förflyttas snabbt, alternativt att skott- eller attackbeslutet kommer utan tvekan — då blir det mycket svårare för motståndarna att försvara.

Sponsorer och partners