Torsk i delfinlandet för Uppsala

Torsk i delfinlandet för Uppsala

Det blev ingen revansch. I stället förlust med 12 poäng för Uppsala Basket hos Norrköping Dolphins.

Uppsala tog hem första perioden med en poäng. I den andra perioden bytte vi poäng och ledningen växlade flera gånger. I första halvlekens sista sekunder satte Felicia Boström sina första poäng i Uppsalalinnet till bara ett poäng ner för bortalaget, som dock lyckades peta i en tvåa i slutsekunden. Ingen fara. Bara tre poängs skillnad när matchen skulle avgöras i andra halvlek. Hemmalaget utökade ledningen i tredje perioden, men än fanns det hopp för bortalaget. Ett hopp som släcktes på bara lite mer än en minut i mitten av sista perioden, när hemmalaget med fyra raka treor utökade ledningen till 16 poäng.

Skyttet blev avgörande, där hemmalaget både avlossade fler skott och med bättre precision än vad vi lyckades med. Trepoängskampen vanns av Dolphins med 12 poäng, lika många poäng, som Dolphins vann matchen med. Tvåpoängskampen vanns också av Dolphins med 12 poäng. Vi visade däremot på straffkasten att vi kan skjuta, då vi vann enpoängskampen med 12 poäng efter mycket goda 88%, varav Agnes Nordström gjorde 8 poäng på 8 försök.

Coach Mady Mahdy var mest nöjd med att vi kunde ha tio spelare med i rotationen, att alla deltog och att alla tjejer skrev in sig i målprotokollet. Felicia Boström och Dia Lukačovičová har nu också producerat poäng i Uppsalalinnet. Kul med Dia, som trots en del matchrost var vår effektivaste spelare och bästa poänggörare. Agnes Nordström klev av golvet med en dubbel-dubbel. Emelie Enjebo, som ju under sin tidigare säsong i Uppsalalinnet (Sallén) presterade 6,5 poäng i snitt per match missade en del från golvet i dag, men är nu målgörare för Uppsala igen. Smolken är väl något för många turn-overs, framför allt bortkastade passningar samt att man av assiststatistiken kan ana att samspelet offensivt inte sitter där riktigt än. Försvarsspelet, som ju inte syns så tydligt i statistiken, fungerade däremot till coachernas belåtenhet. 80 poäng i baken låter mycket, men är klart mindre än vad vi fått lämna bortaarenorna med tidigare. Det blir kanske slitet, men vi kan återigen inte låta bli att framhålla Milen Hagos insats. Bäst i laget på att ta offensiva returer (3), nu också med hela 5 steals. Bara en mindre än motståndarlagets Tanesha Sutton som var bäst på plan i båda kategorierna.

Coach Mady hade hoppats på en annan utgång av matchen, men var ändå inte helt missnöjd. Han var särskilt tillfreds med det som Agnes och Dia visade på plan. Coach Mady ser potentialen med laget när vi får in ytterligare en stor spelare, Tyra Carlsten Handberg och förhoppningsvis en skadefri Louise Skyttevall. Resten av säsongen ser ljus ut.

Bäst på plan var hemmalagets Teniya Page med 16 poäng och 22 effektivitetspoäng. Södertäljefostrade Patricia Elias var också tvåsiffrig. Vi lyckades däremot hålla tillbaka den amerikanska importtrion, som svarade för 42,5% av poäng mot att tidigare under säsongen svarat för 62,5% av poängskörden.

Matchen slutade 80-68 efter periodsiffrorna 11-12, 20-16, 19-13 och 30-27.

Poänggörare Uppsala Basket: Klaudia Lukačovičová 16, Agnes Nordström 14, Ellinor Holmberg 9, Milen Hagos och Ellinor Meyer 6 var, Elin Ekdahl 5, Felicia Boström och Lina Claesson 4 var samt Lisa Bolander och Emelie Enjebo 2 var.

Poänggörare Norrköping Dolphins: Teniya Page 16, Patricia Elias 14, Leslie Robinson och Tanesha Sutton 9 var, Ida Ojala 8, Anna Lundquist 7, Neramou Jeng och Matilda Ståhl 6 var samt Rakel Gyberg Engdahl 5.

Text: Christer Hagberg

Foto: Peter Hegethorn, vk.se

Sponsorer och partners